Opremite kupatilo u skladu sa aktuelnim trendovima za 2023. godinu uz naših 5 saveta

Opremite kupatilo u skladu sa aktuelnim trendovima za 2023. godinu uz naših 5 saveta

Da li možda osećate da je vaše kupatilo "demode" i želite da ga preuredite ili ste upravo u procesu gradnje, mi ćemo vam predložiti nekoliko ideja i smernica kako da u skladu sa vodećim trendovima pristupite ovom poslu i odaberete adekvatne elemente.

Boje u trendu: Pastelne nijanse ili one koje sve više podsećaju na prirodne elemente će sve više biti prisutne u enterijerima jer stvaraju opuštajuću atmosferu, za potpuni osećaj relaksacije. Odabir boja je presudan kod daljeg izgleda vašeg kupatila i boje moraju dominirati. U skladu sa bojama i rasveta je ta koja će te boje “utopliti” ili istaknuti.

Dodatni savet za ulepšavanje: Ukoliko su pločice u vašem kupatilu jarkih boja, možete ublažiti njihovu "napadnost" pojačavanjem bele, svetlo bež ili krem boje. Kao primer navedenom odabran je kupatilski nameštaj Royal i pločice Ironic u kamensko plavoj boji, velikog formata. Dodajte tome detalje poput slika, polica za peškire, čiviluka na kojem ćete odložiti bade mantile za ukućane, a sve u primerenim tonovima. Možete dodati i zanimljiv ćup sa granom veštačkog cveća skladnih boja – na ovaj način sam ukras će i privući pažnju sa pločica i ulepšati sam ambijent. Prirodno saksijsko cveće je uvek prvi izbor, ali ukoliko vam ne ide od ruke održavanje istog – niko vam neće zameriti veštačko.

 


Teksture koje su u trendu:
U narednom periodu će preovladati teskture koje su verna imitacija drveta ili mermera (kamena) . Kupatilski nameštaj ćete svakako prilagoditi keramičkim pločicama. Uz prošarane pločice odabraćete jednostavnije, jednobojne modele, uz akcentovani detalj u vidu ukrasa ili sa ručicama koje su u boji slavina ili metalnih lajsni tuš kabine/paravana (najčešće se danas mogu videti u mat crnoj varijanti, ali i standardni srebrni tonovi su takođe trendy).

Dodatni savet za odabir kupatilskog nameštaja: Ukoliko odaberete pločice teksture drveta kupatilski nameštaj može biti čisto beo, ali i eventualno sa nekih detaljima ove teksture. Ako je ipak vaš odabir neka tekstura pločica koja verno imitira kamen/mermer, u zavisnosti od njihovih tonova tada kupatilski nameštaj takođe može biti jednobojan, elegantan ili u nekoj suptilnoj boji.

 


Tradicionalni izgled kupatila
je nešto što će se sve češće viđati u ovoj godini. Pod ovim se podrazumeva i upotreba pločica standardnog formata, u odnosu na "omiljene" velike formate koji su ubrzavali proces postavljanja i olakšavali fugovanje.

Dodatni savet za kompletiranje ovakvog ambijenta: Da bi ste se sa tradicionalnim izgledom ipak “uklopili” u urbani ritam života pomoći će vam postavka Walk In tuš kabina ili paravana. To su kupatilski elementi koji će vam olakšati svakodnevne rituale tuširanja i relaksacije. Odaberite modele u skladu sa stilom kupatila iz bogate ponude koju možete pronaći u svakom salonu “Keramike Jovanović”.

 


Trend
je i da suptilno postignete stilski kontinuitet:
kupatila su prostorije koje se obično nalaze pokraj hodnika ili spavaće i dečije sobe. Odabir podnih pločica može biti takav da se one iz kupatila nastavljaju na susedne prostorije i u tu svrhu najčešće se koriste sa najvernije preslikanom prirodnom teksturom drveta. Na vama je samo da odaberete tonove, dimenziju pločice i način postavljanja.

Dodatni savet za urbani ambijent: Postavljanje pločica dužih formata pod uglom ili ukrštanjem preporučuje se za “mladalački” ambijent jer predstavlja razdragani temperament ukućana. Primerom na sledećoj fotografiji dočarali smo koliko efektna može biti kombinacija pločica Rustic (tekstura drveta) i Royal black (tekstura kamena/mermera).

 


Apsolutni trend je prisustvo različitih oblika i nežnih površina pojedinih elemenata
dok je moderni minimalizam definitivno prevaziđen izbor. Elegancija i luksuz u dramatičnim varijantama, klasične čiste linije i nežan osećaj prilikom upotrebe kupatilskih elemenata neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Naš savet kako da diskretno "pozajmite" ideju: Obratite pažnju na ostala kupatila koja ste posetili kod prijatelja, rođaka, u nekom restoranu ili na sličnim mestima, naročito na detalje koji su kod vas izazvali prijatne osećaje da ste poželeli upravo to i kod sebe. Kupatilo je izuzetno važna prostorija jer u njoj svakog jutra započinjete novi dan i opuštate se pred spavanje i ono ne sme biti monotono, ali ni “pretrpano”. Igra svetlosti i odsjaja od ogledala će sigurno u mnogome doprineti boljem raspoloženju.

Pomislićete da je su svi ovi saveti sjajni, ali se ujedno i pitate da li vam neko može prilikom kupovine pružiti ovakve ili slične savete. Naša preporuka je da odaberete upravo salon “Keramike Jovanović” koji se nalazi u Veterniku. U prelepom i modernom ambijentu salona će vas sačekati ljubazno i stručno osoblje, ispred kompanije sa dugom tradicijom koja uveliko prati svetske trendove i donosi ih na naše prostore. Dodatne pogodnosti su izrada besplatnog 3D projekta na zahtev kupca, isporuka na adresu sa sopstvenog lagera i odloženo plaćanje.

Svoju inspiraciju možete pronaći prilikom posete ovom salonu, ali i na njihovom zvaničnom sajtu: keramikajovanovic.rs , kao i na društvenim mrežama gde su veoma aktivni sa inspirativnim objavama, ali i sa odgovorima na vaša pitanja i nedoumice.

Promotivni tekst

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan