Opremljen stambeni blok na Bulevaru vojvode Stepe

Opremljen stambeni blok na Bulevaru vojvode Stepe

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije završila je radove na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem oko novog bloka za stanovanje na Novom naselju – Bulevar vojvode Stepe i oko parka, severno od Ranžirne stanice i Ulice Radomira Raše Radujkova.

Ukupna vrednost ove investicije iznosi 172.5 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika, u sklopu radova na opremanju novog bloka za stanovanje na Bulevaru vojvode Stepe, sem podzemne infrastrukture (vodovodne i kanalizacione mreže), izgrađen je kolovoz, pešačke staze i 233 parking mesta od čega su četiri mesta predviđena za osobe sa invaliditetom. Novoizgrađene saobraćajne površine osvetljava 13 stubova javne rasvete. Odvodnjavanje atmosferskih voda sa saobraćajnica i parking površina izvedeno je sistemom zatvorene atmosferske kanalizacije sa slivnicima u kolovozu.

Realizacija obodnih saobraćajnica oko parka obuhvata kolovoz sa obostranim parkinzima, kojih je ukupno 232, od čega su četiri parking mesta predviđena za osobe sa invaliditetom. Neposredno uz ivicu parka izgrađena je pešačka staza, ukupne dužine 899m, uz koju se, u Ulici Radomira Raše Radujkova, proteže i biciklistička staza u dužini od 118m. Između saobraćajnih površina izvršeno je humuziranje zelenih površina sa zatravnjivanjem i postavljeno je 27 stubova javne rasvete.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan