OPREZ: Na Fejsbuku se predstavlja kao pedijatar, a traži slike golišavih beba

OPREZ: Na Fejsbuku se predstavlja kao pedijatar, a traži slike golišavih beba

Nekoliko majki koje su članice Fejsbuk grupe "Trudnice, mamice, bebice" alarmirale su ostale roditelje da budu na oprezu i ne nasedaju na priče lažnog pedijatra, koji je, po svemu sudeći, pedofil.

Pažnja, ako je ovde postavila oglas dotična Dragana Babić, predstavlja se kao pedijatar, u stvari traži gole slike deteta da joj se pošalju – stoji u upozorenju jedne majke.

Potom su se u komentarima javljale žene kojima se izvesna doktorka javljala sama, nudila pomoć i insistirala na razgovoru o dečjim polnim organima, a kasnije i na fotografijama.

"Kurir" je imao uvid u poruke koje je ova žena slala pojedinim majkama, u kojima od njih traži slike, a zatim i video-snimak na kom treba da se vidi kako majka dečaku povlači kožicu na polnom organu, a kako bi ona proverila da li je sve u redu.

Prof. dr Goran Kunjadić, specijalista za sajber-bezbednost, ističe da je potrebno da roditelji o ovome obaveste Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala (VTK) i da napomenu da je taj lažni profil ugašen.

Roditelji moraju biti pažljivi i da čim je nešto sumnjivo, prijave policiji. Posebno da vode računa kome šalju fotografije svoje dece, jer na društvenim mrežama vreba mnogo pedofila. Ne treba nikome verovati naslepo – upozorava Kunjadić.

Jedna od majki je za "Kurir" izjavila da je lažna doktorka postavila oglas u toj grupi kako je pedijatar i da je slobodno pitaju ako im nešto treba.

Uglavnom je ona prva pisala majkama. Bar na deset profila se javila. Recimo, ja sam je pitala koliko beba od devet meseci treba da ima obroka dnevno, a ona mi je tražila da joj pošaljem snimak golog deteta. Kada sam posumnjala da se iza svega krije neki manijak, napisala sam da treba da ih bude sram i da je to lažan profil, ona me je blokirala. Besna sam, mora da se otkrije ko stoji iza toga, a sigurno je u pitanju neki pedofil – ispričala je ona i dodala da je sve prijavila policiji, ali i društvenoj mreži na kojoj se sve i odigralo.

Još jedna majka obratila se lažnoj doktorki za pomoć, ali kada je onaa počela da insistira na razgovoru o polnom organu, mama je posumnjala da se iza njenog profila zapravo krije pedofil.

Iako je profil osobe koja se predstavljala na društvenim mrežama kao pedijatar Dragana Babić najverovatnije obrisan, roditelji koji su na osnovu kontakta posumnjali da je u pitanju neki pedofil poslali su "Kuriru" printskrin kako je izgledao taj profil pre nego što je ugašen ili obrisan. Navodi se da je dotična osoba iz Prijedora, da je studirala Medicinski fakultet u Novom Saduda navodno živi u Novom Sadu, a na profilu stoji opis u kojem se navodi "Najlepši je poziv lekara pedijatra, pošto su deca ukras sveta".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Relja

  pre 543 dana i 20 sati

  S pojavom društvenih mreža mladi se utrkuju koja će šta da objavi sve na tacni.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Joca

  pre 543 dana i 15 sati

  A zbog čega bi trebalo da se uopšte šalju bilo koje fotografije nepoznatima

  Oceni komentar:
  0
  3