Oprez na kružnom toku u Begeču: Radovi još traju, a svetla neće biti do 2016.

Oprez na kružnom toku u Begeču: Radovi još traju, a svetla neće biti do 2016.

Nakon što su građani za portal mojnovisad.com upozorili na to da je bez adekvatne osvetljenosti i bez kompletirane saobraćajne signalizacije kružni tok u Begeču opasan za učesnike u saobraćaju i da se već prve večeri dogodila saobraćajna nezgoda, danas se oglasio i Zavod za izgradnju grada.

Podsetimo, nedugo po puštanju u saobraćaj, na kružnom toku u Begeču, u subotu, 5. septembra, nešto posle 22 časa, došlo je do prvog izletanja. Kako su za portal mojnovisad.com javili čitaoci koji su poslali i fotografiju, vozilo koje se kretalo iz pravca Bačke Palanke  preletelo je ivičnjak i ostalo zaglavljeno u središnjem delu kružnog toka. Na sreću sve je prošlo bez ljudskih žrtava, ali su građani upozorili da je bez adekvatne osvetljenosti i bez kompletirane saobraćajne signalizacije ovaj kružni tok je opasan za sve učesnike u saobraćaju.

Iz Zavoda za izgradnju grada danas su objasnili da radovi na kružnoj raskrsnici u Begeču još nisu gotovi i pozvali su vozače da obrate pažnju na postavljenju saobraćajnu signalizaciju. Kako navode, radovi na samom kolovozu su završeni, a trenutno se izvode radovi na izgradnji pešačkih staza i kolskih prilaza.
- Kako bi se, tokom izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice, u što manjoj meri remetilo odvijanje saobraćaja na putu Novi Sad - Bačka Palanka, izmena režima saobraćaja prilagođavana je fazama izvođenja radova. Završetkom radova na samom kolovozu stvorili su se uslovi za ponovno uvođenje dvosmernog odvijanja saobraćaja na glavnom putnom pravcu i ovaj režim saobraćaja je na snazi od petka 4. septembra. Posebno napominjemo da je odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom obeleženo da su na predmetnoj lokaciji radovi u toku, a u zoni raskrsnice kretanje vozila ograničeno je na 30 km/h, navode iz Zavoda za izgradnju grada.
Takođe, objašnjavaju i da su u ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta opredeljena sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije javnog osvetljenja novoizgrađene kružne raskrsnice u Begeču. A to, ukoliko dobro razumemo, znači da bi radovi na izgradnji osvetljenja ove kružne raskrsnice mogli biti izvedeni najranije 2016. godine.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan