Oprez na kružnom toku u Begeču: Radovi još traju, a svetla neće biti do 2016.

Oprez na kružnom toku u Begeču: Radovi još traju, a svetla neće biti do 2016.

Nakon što su građani za portal mojnovisad.com upozorili na to da je bez adekvatne osvetljenosti i bez kompletirane saobraćajne signalizacije kružni tok u Begeču opasan za učesnike u saobraćaju i da se već prve večeri dogodila saobraćajna nezgoda, danas se oglasio i Zavod za izgradnju grada.

Podsetimo, nedugo po puštanju u saobraćaj, na kružnom toku u Begeču, u subotu, 5. septembra, nešto posle 22 časa, došlo je do prvog izletanja. Kako su za portal mojnovisad.com javili čitaoci koji su poslali i fotografiju, vozilo koje se kretalo iz pravca Bačke Palanke  preletelo je ivičnjak i ostalo zaglavljeno u središnjem delu kružnog toka. Na sreću sve je prošlo bez ljudskih žrtava, ali su građani upozorili da je bez adekvatne osvetljenosti i bez kompletirane saobraćajne signalizacije ovaj kružni tok je opasan za sve učesnike u saobraćaju.

Iz Zavoda za izgradnju grada danas su objasnili da radovi na kružnoj raskrsnici u Begeču još nisu gotovi i pozvali su vozače da obrate pažnju na postavljenju saobraćajnu signalizaciju. Kako navode, radovi na samom kolovozu su završeni, a trenutno se izvode radovi na izgradnji pešačkih staza i kolskih prilaza.
- Kako bi se, tokom izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice, u što manjoj meri remetilo odvijanje saobraćaja na putu Novi Sad - Bačka Palanka, izmena režima saobraćaja prilagođavana je fazama izvođenja radova. Završetkom radova na samom kolovozu stvorili su se uslovi za ponovno uvođenje dvosmernog odvijanja saobraćaja na glavnom putnom pravcu i ovaj režim saobraćaja je na snazi od petka 4. septembra. Posebno napominjemo da je odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom obeleženo da su na predmetnoj lokaciji radovi u toku, a u zoni raskrsnice kretanje vozila ograničeno je na 30 km/h, navode iz Zavoda za izgradnju grada.
Takođe, objašnjavaju i da su u ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta opredeljena sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije javnog osvetljenja novoizgrađene kružne raskrsnice u Begeču. A to, ukoliko dobro razumemo, znači da bi radovi na izgradnji osvetljenja ove kružne raskrsnice mogli biti izvedeni najranije 2016. godine.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija izmena režima saobraćaja KCV Spens bez vode servisne informacije novi sad šoping centar promenada novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo klinički centar vojvodine novorođenčad novosađani raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije bez struje jkp novosadska toplana sahrane novi sad Isključenje struje isključenja struje 27. novosadski maraton elektrovojvodina Aleksandar Vučić humanitarna akcija jkp lisje raspored sahrana novi sad novosadska policija bebe isključenje vode