Oprez: Ne stavljajte ove stvari u blender

Oprez: Ne stavljajte ove stvari u blender

Ukoliko imate blender prosečne snage, ne bi trebalo da ga koristite za neke od ovih sastojaka.

Iako snažan motor i noževi blendera mogu da izblenduju mnogo toga, postoji nekoliko stvari koje ne bi trebalo da stavljate u ovaj uređaj.

Pročitajte kojih je to sedam stvari koje ne smete da ubacujete u blender:

1. Suviše vruću tečnost

Dok je za pasiranje sastojaka supe, kako biste napravili potaž, najpraktičnija stvar blender, ukoliko je ta supa suviše vruća, ubacivanje iste u blender može biti vrlo opasno. Ubacivanjem vrlo vruće tečnosti i potom uključivanjem blendera stvara se para i pritisak unutar aparata, što može dovesti do toga da poklopac iskoči a vruća supa eksplodira po prostoriji.

Umesto toga, pustite da se supa prohladi bar pet minuta pre nego što je ubacite u blender. Popunite ga tečnošću do polovine i držite poklopac čvrsto obmotan peškirom kako biste sprečili nezgode.

2. Pire krompir

Iako vam ovo možda deluje bezazleno, uključivanje blendera kako biste napravili pire krompir neće dati rezultate. Oštrice blendera će previše da "usitne" krompir što će dovesti do toga da oslobodi previše skroba. Krajnji rezultat će biti lepljiva, gumena masa umesto penastog priloga koji svi volimo. Umesto toga, upotrebite klasične alatke za pravljnje pire krompira, sprave za pasiranje ili mlin za hranu.

3. Sušeno voće ili sušeni paradajz

Ukoliko imate blender velike jačine, ovo ne bi trebalo da bude problem. Međutim, ukoliko imate blender standardne jačine, kožasta i žilava tekstura sušenog voća i paradajza može vrlo lako da se zaglavi za oštirce blendera i da ih upropasti. Zato, ukoliko morate da izblendujete sušeno voće ili paradajz, prethodno ih potopite u toplu vodu kako biste ih omekšali.

4. Zrna kafe

Tehnički, možete samleti zrna kafe u blenderu. Ali, postoje bolje alatke za mlevenje celih zrna. Blender može učiniti da zrna kafe budu nejednako samlevena što može uticati na ukus kafe. Zrna takođe mogu da pohabaju oštrice blendera te je stoga bolje da potražite mlin za kafu.

Šta još ne smete da ubacujete u blender saznajte ovde.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan