Optužbe da Beli stoji iza pretnji novosadskom advokatu namerno plasirane

Optužbe da Beli stoji iza pretnji novosadskom advokatu namerno plasirane

Portparol Građanskog pokreta "Beli - Samo jako" Stevan Vlajić tvrdi da Luka Maksimović ne stoji iza pretnji novosadskom advokatu Miroju Jovanoviću, javlja N1.

Jovanović je ranije saopštio da mu, nakon što je uložio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog (Luke Maksimovića), prete i da je izložen pritiscima i uvredama.

Vlajić podseća da je, kad je dovedena u pitanje njegova kandidatura, upravo Maksimović pozivao da se smire tenzije, pa čak i u konkretnom slučaju kad je pozivao na "nemaltretiranje Miroja".

"Oni samo ovo čekaju. Mi ne možemo da odgovaramo za to što su neki ljudi pisali, ta pisanja su neozbiljna, ali ne potiču iz Mladenovca. Sigurno je da Luka Maksimović ne stoji iza toga", kaže Vlajić.

On smatra da su insinuacije da iza pretnji stoji Maksimović namerno plasirane.

"Pokret smatra da je reč o pokušaju autoviktimizacije Miroja Jovanovića. Mislimo da je sve urađeno tendenciozno i da birokratskim sitničarenjem pokušavaju da delegitimiziju volju 13.000 građana koji su dali potpis. Pokušavaju da opstruišu i spreče kandidaturu Belog jer ga se plaše", smatra Vlajić.

Ponavlja da je "stvar više politička nego pravno-formalna".

"Sve je po zakonu, imamo legitimitet da imamo kandidata na izborima", tvrdi Vlajić.

On demantuje, takođe, da je Pokret napravio sajtove na kojima se ismeva Jovanović i tvrdi da imaju samo jedan zvaničan sajt - Samojako.rs.

"Najmanje želimo da se, u trencuima kad se dešava nešto bitno, bavimo Mirojem Jovanovićem", poručuje na kraju razgovora za N1 Stevan Vlajić.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Fruška gora Spens jkp lisje elektrovojvodina lisje havarija na vodovodu JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad bez struje betanija bebe opens 2019 servisne informacije raspored sahrana novi sad bez vode isključenja struje novosadsko porodilište radosne vesti sahrane novi sad novorođenčad almaško groblje sahrane OK Vojvodina gradsko groblje Isključenje struje Daško i Mlađa hrana epk 2021 Elektrodistribucija Novi Sad groblje