Optužnica protiv Dijane Hrkalović otkrila vezu između Eleza i ubistva Amidže

Optužnica protiv Dijane Hrkalović otkrila vezu između Eleza i ubistva Amidže

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti bivšu državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović i nekadašnjeg načelnika PU Novi Sad za nezakonito prisluškivanje Darka Eleza, a u cilju njegove zaštite, a prema tvrdnjama svedoka, sam vrh novosadske policije viđao se s pomenutim kriminalcem.

Tako je optužnici opisana zanimljiva situacija, koju je svedok-policajac imao s Šušnjićem, a koja se odnosi na brutalnu likvidaciju kontroverznog biznismena Dragana Amidžića Amidže u Novom Sadu, koja do danas nije rasvetljena, piše Nova.rs.

Svedok Slobodan D., inače policajac koji je tada bio načelnik Odeljenja kriminalističke policije, ispričao je u tužilaštvu da je da je prva operativna saznanja o Elezu dobio 2017. godine. Tada je dobio zadatak od Šušnjića da izabere dva operativna radnika koja bi vršila opservaciju Eleza.

Svedok je ispričao da mu je najpre bilo čudno što se u slučaju opservacije Eleza praktično ništa ne čini, što ga je navelo na razmišljanje da neke stvari nisu kako treba.

Svedok je dobio kao operativni podatak da Elez Darko u svom vlasništvu poseduje MUP-ove „tetra uređaje“, „tetra veze“ pomoću kojih slobodno prelazi državnu granicu. Operativne podatke za tetra uređaj i prelaženje državne granice saopštio je Šušniću, pitajući ga zbog čega to Elez koristi, odnosno šta će njemu taj tetra uređaj, a dobijao je odgovor: „Pa da zna kada je naređeni krug“. Krug je naziv koji je vezan za teritoriju grada Novog Sada i naređuje se kod izvršenih najtežih krivičnih dela i podrazumeva kompletnu blokadu grada – ulaske i izlaske iz grada. Ko poseduje taj uređaj zna da je naređen krug i gde može da prođe, odnosno izađe iz njega − navodi se u optužnici i dodaje:

Kada Šušnjiću saopštio taj operativni podatak, on nije odreagovao niti bilo šta preduzimao po tom pitanju, niti je svedoku rekao da bilo šta on preduzme. Kasnije svedok dobija i saznanja da je Šušnjić u kontaktu sa Elezom i da se sa njim viđa na teritoriji grada Novog Sada. Nakon toga, preko službenika N. A., Šušniću šalje obaveštenje da zbog operativne obrade „sačma“ i još par drugih obrada, ne želi više da potpisuje niti jedan papir − navodi se u izjavi svedoka.

Ipak, prema tvrdnjama optužnice, kap koja je prelila čašu bio je momenat kada je Šušnjić pomenutog svedoka Slobodana D. bukvalno oterao sa lica mesta izvršenja krivičnog dela, a radi se o ubistvu Dragana Amidžića Amidže.

Inače, ovo nije prvi put da se Elez dovodi u vezu sa likvidacijom Amidžića. Naime, kako su mediji ranije pisali, Elez je sklopio sporazum o priznanju krivice kojim je osuđen na 15 godina zatvora, a tom prilikom dogovorio je saradnju sa srpskim istražnim organima.

Tada se spekulisalo da je Elez ključna osoba u rasvetljavanju likvidacija Amidže, advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, Strahinje Stojanovića i Marka Markuša.

Inače, kontroverzni biznismen Dragan Amidžić Amidža izrešetan 6. oktobra 2019. u sačekuši u Sremskoj Kamenici, a na licu mesta pronađeno je 11 čaura kalibra 7,62.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan