"Opušteni četvrtak" na Štrandu: Besplatne radionice za mame i decu

"Opušteni četvrtak" na Štrandu: Besplatne radionice za mame i decu

Udruženje "Mame Novosađanke" organizuje besplatne radionice namenjene mamama i deci, a prvi "Opušteni četvrtak" održaće se 21. jula, od 18 do 20 časova, na travnatom delu Štranda kod špica.

Prva radionica zove se "Vežbajte sa nama", a podrazumeva fitnes za mame i decu, koji će držati Sanja Terzić Rađević, master u sportu, kao i pilates za trudnice, koji drži Gordana Živković, diplomirani trener fitnesa,  dok je drugi sat rezervisan jogu, koju će demonstrirati Marija Bukarac, sertifikovana instruktorka joge. Sve tri instruktorke su mame iz Fejsbuk grupe "Mame Novosađanke".

Kroz prvu radionicu, organizatori žele podstaknu mame na pokret i preokret, uz međusobnu podršku i ukažu na to da vežbanje ne mora da bude dosadno, te da se vežbati može svaki dan, u društvu, na svežem vazduhu, čak i kroz svakodnevne aktivnosti, kao što je guranje kolica.

- Veliki broj majki je danas preopterećen obavezama oko dece, domaćinstva, posla, te fizičku aktivnost stavlja u drugi plan. Verujemo da fizička aktivnost može da se rasporedi i u svakodnevni raspored svake mame i smatramo da je to od izuzetne važnosti za zdravlje, kako fizičko, tako i mentalno, a samim tim i na sveukupan kvalitet života, zadovoljstvo i sreću svake žene, a samim tim i cele porodice. Instruktorke će, između ostalog, pokazati razne vežbice koje mogu da se primenjuju u svakodnevnim situacijama, ali i vežbe za vratni deo kične, koji je najčešće opterećen – poručuju iz udruženja "Mame Novosađanke"

Kako se navodi i pozivu, dobrodošle su sve mame, same ili u društvu dece bilo kojeg uzrasta, čak i sa bebama u kolicima. Pripremljene su vežbe za sve kategorije, bez obzira na stepen fizičke kondicije. Potrebno je da sve zainteresovane učesnice ponesu peškir za sebe i decu, kako bi mogle da rade i vežbe na travi. Za sve učesnice obezbeđena je negazirana voda, a radionice su besplatne.

Radionice "Opušteni četvrtak" održavaće se do kraja leta na Štrandu, na razne teme. Sledeća će biti glumačka radionica za decu.


RASPORED VEŽBANJA:

FITNES ZA MAME I DECU – od 18 do 19 sati

- osnova zumbe

- vežbe u paru mama i malo dete i mama i veliko dete

- vežbe za porodilje sa bebama

- mirnije vežbe za punačkije

- korektivne vežbice za vrat i kičmu

PILATES ZA TRUDNICE – od 18 do 19 sati

- vežbe oblikovanja

- vežbice za gornji deo tela, tj. ruku i leđa

- vežbe za karlični deo tela

- vežbe za gluteus i noge

- sve uz istezanje i vežbe disanja

JOGA – od 19 do 20 sati

- kombinacija fizičkih vežbi, vežbi disanja i meditacije, koje unapređuju fizičko, mentalno i duhovno zdravlje i kvalitet života

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan