"Organska ulica" na Ribljoj pijaci u subotu i nedelju

"Organska ulica" na Ribljoj pijaci u subotu i nedelju

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević posetio je Riblju pijacu na kojoj je počela dvodnevna manifestacija „Organska ulica Novog Sada“ u organizaciji Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave za privredu.

Manifestacija pre svega ima za cilj promociju „Organske ulice“ na Ribljoj pijaci kao stalnog prodajnog mesta organskih proizvođača, koju je JKP „Tržnica“, kao rezultat dobre saradnje proizvođača i Grada, otvorilo 2015. godine pod sloganom „Dobro za prirodu dobro za nas“.

-Grad Novi Sad već nekoliko godina kroz svoje programe podrške pomaže organske proizvođače. Po toj podršci smo lider među lokalnim samoupravama u Srbiji. U narednom periodu nastavićemo da pomažemo organske proizvođače, ali i da putem nekih dodatnih mera privučemo nove. Podržavajući današnju manifestaciju cilj nam je da dodatno afirmišemo kako organsku hranu, tako i „Organsku ulicu“. Takođe, želimo i da pozovemo nove, potencijalne proizvođače da pokrenu sopstvenu proizvodnju, a naša podrška sigurno neće izostati - rekao je Milorad Radojević, i tom prilikom, pozvao Novosađane da kupuju zdravu hranu proizvedenu na teritoriji grada.Na dvodnevnoj manifestaciji, koja će se održavati od 8 do 13 časova, svi potrošači koji budu kupili organske proizvode imaće priliku da degustiraju dve vrste organskih čajeva „Bio Salaša“ porodice Farago. Kuvari restorana „Fiš & Zeleniš“ kuvaće ukusnu čorbu od bundeve proizvođača „Vozar“ iz Kisača, a za najmlađe su obezbeđene organske jabuke porodičnog gazdinstva „Klještanović“ iz Rume. Na događaju će 30 izlagača predstaviti sezonske, sveže, organske namirnice i prerađene proizvode.

Univerzitet „Edukons“ – Fakultet za ekološku poljoprivredu će sa timom klastera informisati građane o svim nedoumicama koje imaju u pogledu organske hrane, zatim kako se ona proizvodi, na koji način se vrši kontrola i sertifikacija organske proizvodnje, kao i to koji su osnovni principi proizvodnje zdravstveno bezbedne hrane. Tim klastera će ovom prilikom prezentovati i brošuru „Organske farme u Vojvodini”, publikaciju koja promoviše njihove članove - organske proizvođače Vojvodine, a potrošači će imati priliku da dobiju besplatan primerak ovog izdanja i na taj način se bolje upoznaju sa organskom poljoprivredom.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan