OŠ "Prva vojvođanska brigada" dobila šest novih kabineta za časove maternjeg i stranog jezika

OŠ "Prva vojvođanska brigada" dobila šest novih kabineta za časove maternjeg i stranog jezika

Grad Novi Sad uložio je 65,5 miliona dinara u proširenje kapaciteta OŠ "Prva vojvođanska brigada", koja je bila projektovana za 900 đaka, a danas je pohađa 1.500 učenika, saopšteno je iz Gradske kuće.

Novi deo zgrade nalazi se iznad ravnog dela krova i tu je smešteno šest najsavremenije opremlјenih kabineta za izvođenje nastave srpskog, engleskog i nemačkog jezika.

Školu je danas posetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je izrazio zadovolјstvo što ponovo vidi đake u klupama, pa makar i u redukovanom broju.


– Nadam se da će sledeće školske godine svi đaci ponovo biti u klupama. Kada je reč o Novom naselјu, plan je da se u postojećem dvorištu OŠ "Miloš Crnjanski", u saradnji sa Pokrajinom, izgradi potpuno novi objekat. Rebalansom budžeta izdvojen je novac za proširenje OŠ "Vasa Stajić" kao i Medicinske škole "7. april", jer je veliki pritisak na tu ustanovu. Razgovaramo i o planovima za Gimnaziju "Svetozar Marković", a u "Isidorinoj gimnaziji" zajedno sa Pokrajinom trenutno proširujemo sprat. U prethodnom periodu investirano je u škole "Ivan Gundulić", "Petefi Šandor" i "Đura Daničić", planiramo i da proširujemo kapacitete Predškolske ustanove, pre svega izgradnjom novih vrtića u Veterniku i u naselјima Adice i Sajlovo
– istakao je gradonačelnik, a preneo njegov kabinet. 


Direktor OŠ ''Prva vojvođanska brigada'' Oliver Stojanović zahvalio se gradonačelniku na tome što prepoznaje potrebe obrazovanja.

– Novi kabineti opremlјeni su najmodernijom opremom. Poseduju projektor, laptop računar, televizor, interaktivnu tablu, belu tablu, tako da učenici imaju izvanredne uslove za rad – rekao je Stojanović i naglasio da je Grad pružio ogromnu podršku tokom epidemije, zahvalјujući čemu nastava nije bila ugrožena, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika. 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan