Osmi "NS Market" u subotu u "Eđšegu"

Osmi "NS Market" u subotu u "Eđšegu"

Osmi "NS Market" pod sloganom "Kraft & Art" biće održan u subotu, 31. avgusta, od 17 do 22 časa, u prostoru Kulturne stanice „Eđšeg“ (ulica Antona Čehova 4).

Jasna granica između zanatstva i umetnosti nikada do kraja nije definisana. Koliko umetničke imaginacije ima u zanastvu i zanatske veštine u umetnosti, samo je u doživljaju posmatrača. Zato, na "NS Marketu" kažu "i zanat i umetnost".


Nakon letnje pauze, naši kreativni i raspoloženi izlagači pripremili su modne kreacije za decu i odrasle, neobične i efektne detalje za svaki dom, različite proizvode od keramike, gline, kartona, fantastične i unikatne komade nakita i aksesoare. U centralnoj dvorani biće predstavljena i ponuda prirodne, ručno spravljene kozmetike, koja će prijati svakoj koži u jesenjim danima. Tu je i ponuda autentične hrane i pića, spremljenih po originalnim ili starim receptima: sokovi, džemovi, slatka, rakije, kolači, proizvodi od meda... Ne zaboravite da na "NS Marketu" možete kupiti i organsko povrće, kao i različite namaze za vegane – navodi se u saopštenju NS Market tima.


Posetioci i izlagači će uživati u muzici koju će puštati DJ Jovan, a u goste im ponovo dolaze "Haos animatori" koji će zabavljati posetioce novim atrakcijama. Biraće se i Naj štand pa će biti nagrada i za publiku i za izlagače. I ovog puta, "NS Market" podržaće nastup Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga koji prodajom umetničkih i ručnih radova članova i članica obezbeđuje deo sredstava za svoj rad.



Inovativni segment ovoga puta pripremio je modni atelje "Cristonati Couture" koji od 18 do 20 časova organizuje radionicu "Majica sa tvojim potpisom". Svoje umeće u kreiranju najvoljenijeg odevnog predmeta pokazaće deset učesnica koje su izabrane na konkursu. Tim "Cristonati Couture" predvođen vlasnicom i kreatorkom Natašom Bodirožić pružiće stručnu podršku učesnicama u procesu stvaranja majica, a skice će izrađivati Jovana Bašić. Radove će ocenjivati žiri u sastavu: grafička dizajnerka Dušanka Sremački, fotograf Ranko Đurović i reditelj Slobodan Mojak



Većina izlagača će prvi put predstaviti svoje proizvode na "NS Marketu", što je dodatni razlog da se Novosađani i njihovi gosti pridruže ovom zanimljivom događaju u "Eđšegu".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan