Osmi "NS Market" u subotu u "Eđšegu"

Osmi "NS Market" u subotu u "Eđšegu"

Osmi "NS Market" pod sloganom "Kraft & Art" biće održan u subotu, 31. avgusta, od 17 do 22 časa, u prostoru Kulturne stanice „Eđšeg“ (ulica Antona Čehova 4).

Jasna granica između zanatstva i umetnosti nikada do kraja nije definisana. Koliko umetničke imaginacije ima u zanastvu i zanatske veštine u umetnosti, samo je u doživljaju posmatrača. Zato, na "NS Marketu" kažu "i zanat i umetnost".


Nakon letnje pauze, naši kreativni i raspoloženi izlagači pripremili su modne kreacije za decu i odrasle, neobične i efektne detalje za svaki dom, različite proizvode od keramike, gline, kartona, fantastične i unikatne komade nakita i aksesoare. U centralnoj dvorani biće predstavljena i ponuda prirodne, ručno spravljene kozmetike, koja će prijati svakoj koži u jesenjim danima. Tu je i ponuda autentične hrane i pića, spremljenih po originalnim ili starim receptima: sokovi, džemovi, slatka, rakije, kolači, proizvodi od meda... Ne zaboravite da na "NS Marketu" možete kupiti i organsko povrće, kao i različite namaze za vegane – navodi se u saopštenju NS Market tima.


Posetioci i izlagači će uživati u muzici koju će puštati DJ Jovan, a u goste im ponovo dolaze "Haos animatori" koji će zabavljati posetioce novim atrakcijama. Biraće se i Naj štand pa će biti nagrada i za publiku i za izlagače. I ovog puta, "NS Market" podržaće nastup Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga koji prodajom umetničkih i ručnih radova članova i članica obezbeđuje deo sredstava za svoj rad.Inovativni segment ovoga puta pripremio je modni atelje "Cristonati Couture" koji od 18 do 20 časova organizuje radionicu "Majica sa tvojim potpisom". Svoje umeće u kreiranju najvoljenijeg odevnog predmeta pokazaće deset učesnica koje su izabrane na konkursu. Tim "Cristonati Couture" predvođen vlasnicom i kreatorkom Natašom Bodirožić pružiće stručnu podršku učesnicama u procesu stvaranja majica, a skice će izrađivati Jovana Bašić. Radove će ocenjivati žiri u sastavu: grafička dizajnerka Dušanka Sremački, fotograf Ranko Đurović i reditelj Slobodan MojakVećina izlagača će prvi put predstaviti svoje proizvode na "NS Marketu", što je dodatni razlog da se Novosađani i njihovi gosti pridruže ovom zanimljivom događaju u "Eđšegu".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan