Osmomilijarditi stanovnik Zemlje rodiće se za dva dana

Osmomilijarditi stanovnik Zemlje rodiće se za dva dana

Za dva dana rodiće se osmomilijarditi stanovnik planete Zemlje, svega jedanaest godina od rođenja sedmomilijarditog stanovnika.

Ujedinjene nacije očekuju da će svetska populacija dostići osam milijardi 15. novembra.

Globalni rast stanovništva je, inače, pao ispod jedan odsto u 2020. godini, tako da raste najsporijom stopom još od 1950. godine. Prema projekcijama UN, svetska populacija bi mogla da poraste na oko 8,5 milijardi 2030. godine, 9,7 milijardi 2050. godine, a vrhunac od oko 10,4 milijarde ljudi tokom osamdesetih godina 21. veka. Predviđeno je da na tom nivou ostane do 2100. godine.

Sedmomilijarditi stanovnik Zemlje rođen je 31. oktobra 2011. godine. Na ceremoniji u indijskoj državi Utar Pradeš simbolično je predat sertifikat devojčici Nargis Kumar kao sedmomilijarditom stanovniku Zemlje, u znak protesta protiv polno selektivnih abortusa. Međutim, Danika Mej Kamačo sa Filipina, Mutumali sa Šri Lanke i Piter iz Londona takođe mogu da tvrde da su sedmomilijarditi stanovnici planete, prenosi RTS.

U našem regionu rođena su šestomilijardita i petomilijardita beba.

Naime, 12. oktobra 1999. u Sarajevu je sa 3,5 kilograma rođen Adnan Mević, a 11. jula 1987. Matej Gašpar iz Zagreba.

Do četiri milijarde stanovnika stigli smo 1974. godine, do tri milijarde 1960, a do dve milijarde 1927. Prvomilijarditi stanovnik planete Zemlje rođen je 1804. godine. Očekuje se da će Indija nadmašiti Kinu kao najmnogoljudnija zemlja na svetu 2023. godine, navodi se u izveštaju UN. U Indiji trenutno živi 1,39 milijardi stanovnika, prema podacima sa sajta Worldometer, dok u Kini stanuje 1,45 milijardi ljudi.

S obzirom na to da u Indiji i Kini zajedno živi 2,84 milijarde ljudi, velika je verovatnoća da će upravo u jednoj od ove dve zemlje biti rođen osmomilijarditi stanovnik planete.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Medijske pripreme

  pre 134 dana i 12 sati

  Ajd da im verujemo na reč, kao i za globalno otopljenje, vakcine za koje se ispostavilo da kod 3 i 4 doze umanjuju imuni sistem, za avione koji navodno ispuštaju samo prirodne gasove koji se zatim po čitav dan razilaze a nama vazduh sve gori nekim čudom, da ne postoje vanzemljaci pa jednom odjedanput postoje i osnivaju se komisije za kontakt...
  Da im verujemo da i teorija o 8 milijardi nije samo još jedna "teorija zavere", ovog puta sa njihove strane kako bi nam objasnili cene hrane.

  Oceni komentar:
  0
  3