Osmoro povređeno u udesima kod Kovilja, na Podbari, Futoškom i Kaćkom putu

Osmoro povređeno u udesima kod Kovilja, na Podbari, Futoškom i Kaćkom putu

Dve osobe su teže, a šestoro ih je lakše povređeno u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile tokom vikenda u Novom Sadu.

Hitna pomoć je u protekla tri dana imala uobičajen broj poziva i intervencija, uključujući ćetiri saobraćajne nesreće, od kojih su dve bile teže, rekla je za portal mojnovisad.com portparolka novosadske Hitne pomoći Biljana Vasić.

U udesu koji se dogodio u subotu oko 18.20 časova na autoputu Novi Sad-Beograd, kod Kovilja, povređeno je sedam osoba. Hitna pomoć je u Urgentni centar prevezla tri osobe – 21-godišnji mladić je zadobio teške povrede, dok su dva muškarca stara 28 i 37 godina, koja su zajedno sa njim zbrinuta, zadobila lakše povrede glave.

U udesu koji se dogodio u nedelju oko 7.40 na Futoškom putu 16b povređene su dve osobe. Jedan muškarac sa politraumom u besvesnom stanju je stabilizovan i prevezen u Urgentni centar, dok je 35-godišnji muškarac zadobio naizgled lakše kontuzione povrede.

Dve osobe, žena stara 33 godine i muškarac star 36 godina, naizgled su lakše povređeni u drugoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 19.10 časova na uglu ulica Kosovske i Đorđa Jovanovića. Povređeni su nakon zbrinjavanja na licu mesta odvezeni u Urgentni centar na dalju dijagnostiku.

U trećoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u nedelju oko 20.45 sati na Kaćkom putu, pre ulaska u Novi Sad, lakše je povređen 30-godišnji muškarac.

Prema rečima portparolke Hitne pomoći, da bi se izbegli nesporazumi, svi kardiološki i plumološki pacijenti, kao i osobe sa neurološkim tegobama i hipertenzijama mogu nazvati 194 i na tom broju izravno dobiti doktora Hitne pomoći i brzu intervenciju ako je ona potrebna. Kada su viroze u pitanju, ona savetuje da se građani prvo obrate Domu zdravlja.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan