Osnovci s Kosova i Metohije posetili Gradsku kuću (FOTO)

Osnovci s Kosova i Metohije posetili Gradsku kuću (FOTO)

Novosađani mališanima iz Donje Gušterice vratili osmeh na lice.

U okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta" koji realizuje Udruženje građana Novi Sad, četrdesetoro učenika, uzrasta od 12 do 14 godina sa Кosova i Metohije, boravi u osmodnevnoj poseti kod svojih vršnjaka u Novom Sadu. Decu iz mesta Donja Gušterica u Opštini Gračanica i njihove domaćine, učenike osnovnih škola "Dušan Radović" i "Žarko Zrenjanin" primio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Grad Novi Sad posredstvom Gradske uprave za kulturu podržava projekat "Srcem za osmeh deteta" koji ima za cilj da prijateljima sa Кosova, boravkom u našem gradu ulepša svakodnevicu, upoznajući ih sa prirodnim lepotama, kao i sa kulturnim i istorijskim nasleđem grada. Ipak, najveća vrednost ovakvih akcija ogleda se u upoznavanju, razmeni iskustva i sticanju prijateljstva – izjavio je Dalibor Rožić i zahvalio se osnovcima iz škola "Dušan Radović" i "Žarko Zrenjanin" i njihovim roditeljima, na gostoprimstvu pružaju već četvrtu godinu za redom vršnjacima sa Кosova.U ime prisutnih, članu Gradskog veća za kulturu zahvalio se predsednik Udruženja građana Novi Sad Goran Bajšanski. On je naglasio da su se prethodnih godina rodila nova prijateljstva i da su deca nastavila da se druže i viđaju i nakon boravka u Novom Sadu. Želja organizatora je da u narednim godinama projektom obuhvate što više različitih mesta i više dece sa Кosova.

Prema rečima Radmile Jovanović, nastavnice Osnovne škole "Кnez Lazar" iz Donje Gušterice, deca su se radovala dolasku u Novi Sad, ali nisu očekivala toliko topao prijem i gostoprimstvo.

- Shvatili su da granice ne postoje i da su deca svuda ista. Ovakve prilike su neprocenjive, jer rasterećuju decu koja žive teškim životom i vraćaju im osmeh na lice – objasnila je Radmila Jovanović.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan