Osnovcima najlakši test iz srpskog jezika

Osnovcima najlakši test iz srpskog jezika

Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković obišla je danas, 14. aprila, učenike i učenice koji su polagali kombinovani test i test iz srpskog jezika u okviru probnog završnog ispita.

U obraćanju novinarima Nedeljković je saopštila da je polaganje probnog završnog ispita iz matematike, koje je održano u petak, svuda prošlo bez ikakvih problema, pri čemu su đaci ocenili da je test iz matematike bio prilično težak, dok je test iz srpskog jezika bio najlakši.

Iz kombinovanog testa ih pomalo brine hemija, navela je ona i naglasila da je bolje da svaki od ovih testova bude ozbiljan, da deca shvate ozbiljnost završnog ispita i da imaju vremena da nauče sve ono što nisu imali vremena da do sada savladaju, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

I za nastavnike je veoma korisno jer je dobar pokazatelj šta treba da rade sa decom. Ovo testiranje treba shvatiti kao krajnje podsticajno i za decu i nastavnike, nikako kao vrstu provere, podvukla je Nedeljković prilikom posete OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu.

Prema njenim rečima, ovde nemamo pravo da ocenjujemo i procenjujemo ili da na osnovu ovog probnog ispita bilo kako utičemo na ocenu deteta i u tom smislu treba relaksirati i decu i roditelje.

Nedeljković  je ukazala na to da ovo testiranje proverava postignuća i daje dobre smernice za završni ispit.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje betanija elektrovojvodina sahrane JKP Vodovod i kanalizacija gradsko groblje novosadsko porodilište servisne informacije raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje RHMZ bebe matičar novi sad horoskopski znaci Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje jkp novosadska toplana horoskop vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosađani raspored sahrana i ispraćaja bez vode Isključenje struje Vreme u Novom Sadu isključenje vode servisne informacije novi sad novorođenčad