Ukoliko se u prvom pokušaju nađu kupci, bez imovine će ostati Novosađani i žitelji okolnih mesta koji pritisnuti besparicom nisu blagovremeno vraćali pozajmice iz banke ili neplaćanja računa za komunalne usluge, struju ili gas.

Spisak dužnika koji dele istu sudbinu i čija će imovina biti ponuđena na prodaju prvi ili drugi put na javnoj licitaciji, objavljen na sajtu Osnovnog suda u Novom Sadu, nije zanemarljiv. Građani duguju jedni drugima, raznim preduzećima i bankama, a kada zapadnu u krizu, ostanu bez posla i nisu u mogućnosti da redovno izmiruju obaveze, ostaju bez imovine.

Troiposoban stan jednog Novosađanina, čija je vrednost procenjena na bezmalo deset miliona dinara, na prvoj licitaciji će se zbog neizmirenih finansijskih obaveza, prodavati po ceni umanjenoj za 60 odsto, odnosno za skoro šest miliona dinara.

Zbog neizmirenih dugovanja, građani ostaju i bez pokretnih stvari, a za prvu prodaju zakazano je 25 licitacija, dok su za drugi pokušaj dogovorene četiri licitacije.

U ponudi je najviše delova nameštaja, klima-uređaja, televizora, računara, zamrzivača, frižidera, a zanimljivo je da se u jednom slučaju, za drugi pokušaj namirivanja duga, na prodaji našao i jedan traktor marke "belarus".