Ostvarite mogućnost besplatnog individualnog programa ranog otkrivanja i lečenja šećerne bolesti tipa 2

Ostvarite mogućnost besplatnog individualnog programa ranog otkrivanja i lečenja šećerne bolesti tipa 2

U Institutu za javno zdravlje Vojvodine se, uz podršku Gradske uprave za zdravstvo, realizuje projekat "Šećerna bolest tipa 2: rano otkrivanje, rana intervencija" u kome se pruža podrška sugrađanima koji su pod rizikom za razvoj šećerne bolesti tipa 2.

Rizik se utvrđuje jednostavnim popunjavanjem ankete o predijabetesu koja je dostupna na sajtu Instituta. U slučaju da se utvrdi postojanje rizika (zbir bodova ≥5), iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine pozivaju sve građane da se uključe u projekat i ostvare mogućnost besplatnog individualnog programa ranog otkrivanja i lečenja.

Program se sastoji od sledećeg:

• utvrđivanje stepena poremećaja metabolizma šećera na osnovu laboratorijskih analiza: glikemije našte (šećer u krvi), šećer u mokraći, HbA1C i OGTT

• utvrđivanje stanja uhranjenosti na osnovu antropometrijskih merenja: telesne mase, telesne visine, indeksa telesne mase (BMI), merenja obima struka i dr.

• utvrđivanje opšteg zdravstvenog stanja: kliničkim pregledom i merenjem krvnog pritiska

• izrada personalizovanog saveta o ishrani i fizičkoj aktivnosti, kao i uključivanje u grupnu edukaciju o zdravim stilovima života.


Zainteresovani mogu da se jave na telefon 4897-879 ili da dođu lično u Institut za javno zdravlje Vojvodine, Futoška 121, u Savetovalište za pravilnu ishranu, I sprat, soba 43.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan