Osumnjičeni za grafite protiv Pajtića pušten iz pritvora

Osumnjičeni za grafite protiv Pajtića pušten iz pritvora

Goran Ikrašev (37), član Demokratske stranke koji je osumnjičen da je pisao grafite "Smrt Pajtiću", pušten je iz pritvora u kome je proveo deset dana.

Kako je "Blicu" nezvanično rečeno u novosadskom tužilaštvu, Ikrašev, kojem je pritvor bio određen zbog mogućnosti uticaja na svedoke, sinoć je pušten iz pritvora pošto su oba svedoka saslušana, te je opasnost od uticaja na njih prestala.

Tužilastvo će narednih dana doneti odluku da li će na osnovu prikupljenih dokaza podići optužnicu protiv njega.

U novosadskom odboru DS navode da jedina dva svedoka koje je ispitala policija u ovom slučaju nisu teretila Ikraševa za ispisivanje grafita mržnje.

- Policija nije pronašla nijedan materijalni dokaz protiv njega, a ne postoji ni snimak ispisivanja grafita koje je pominjao Nebojša Stefanović, ministar unustrašnjih poslova - nastavljaju u DS.

U Tužilastvu, međutim, nisu želeli da komentarišu tvrdnje o iskazima svedoka i video materijalu.

Ikrašev je pre dve nedelje osumnjičen da je pisao grafite "Smrt Pajtiću", posle čega mu je i određen pritvor od 30 dana kako ne bi uticao na svedoke, ali se ovaj aktivista DS našao na slobodi pre tog roka.

U međuvremenu, novosadski odbor DS pozvao je ministra Stefanovića da javno obelodani koje to konkretno dokaze ima protiv njihovog člana, ako je već sazvao konferenciju za medije na kojoj je saopštio da je Ikrašev pretio smrću Pajtiću.

Stefanović: Nema bojazni da će uticati na svedoke
- Nakon saslušanja svedoka osumnjičeni je pušten iz pritvora. Pritvor nije kaznena mera već mera kojom se obezbeđuje da okrivljeni ili osumnjičeni prisustvuje sudskom pretresu. U ovom slučaju pritvor je određen po osnovu da ne moze da utiče na svedoke. Ti svedoci su saslušani i ostali su pri svojim iskazima iz prvih saslušanja. Iskaze su dali pred tužiocem tako da više ne postoji razlog da pritvor bude na snazi. Tužilaštvo, odnosno, sud je odlučio da osumnjičenog pusti da se brani sa slobode. Nema nikakvog nedostatka dokaza i nema govora o odbacivanju bilo čega, samo se radi o tome da će se nastaviti njegova odbrana sa slobode i biće sudski proces. Sud ce odlučiti da li je kriv ili ne - rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan