OSVRT NA PROŠLU NEDELJU: Čuvajte se čuvara mesnih zajednica

OSVRT NA PROŠLU NEDELJU: Čuvajte se čuvara mesnih zajednica

Novosadske slike i prilike u proteklih sedam dana.

Posle niza pokušaja aktuelne gradske vlasti da na uštrb ličnog profita i burazerskog interesa brzinski uništava deo po deo Novog Sada, građani su se pobunili protiv nametanja nehumanih uslova života i počeli aktivno da posećuju Komisiju za planove, kako bi predupredili nestručnost i nezainteresovanost stranačkih urbanista. Kako se glas naroda ne bi čuo, odnosno, da sve na jednom od mnogih "dnevnika" izgleda idilično, po oprobanom i uigranom scenariju, vlastodržci su salu napunili osobama. One ćute i bleje jer im je dužnost da samo budu gomila. Hipnotisana gomila. Oni su "čuvari mesnih zajednica", ali nismo saznali od koga ih čuvaju.  

To "čuvanje" i nije baš delotovorno jer su pohapšeni činovnici Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije i JKP "Put" zbog zloupotrebe službenog položaja ili bolje reći korupcije. Čak je i za nekima bila raspisana poternica. Njihovi nadležni obećavaju da to neće ugroziti izgradnju parka između Detelinare i Novog naselja. U međuvremenu, seča drveća na Fruškoj gori je nastavljena u ustaljenom, svakodnevnom ritmu. To nam nešto i ne smeta jer se radujemo zip lajnu na koji ćemo svi pohrliti da se radosno vozamo. Koja je uopšte svrha drveća, nego ga seći i zarađivati. Ionako udišemo vazduh prve kategorije. U prevodu, prva kategorija označava čist vazduh ili neznatno zagađen. Znači, ako je nešto neznatno zagađeno, u stvari je čisto. Mi nismo čisti jer smo znatno zagađeni.Očigledno je veći problem što živimo u multinacionalnom okruženju. Jedinke bez grama mozga redovno ispisuju grafite mržnje i vređaju sve što je drugačije od njih. Kako nema grafita "Ne dam drveće", "Ne secite mi bagrenje", "Pravda za drveće", "Hoću park, neću mrak"... Lepo kaže čika Cane: "Tamo gde je srce, tamo sija Sunce. Tamo gde je strah, tamo živi mrak". Novi Sad je poseban jer od osam poslodavaca čak tri iz naše varoši su prekršili prava trudnica ili porodilja tokom avgusta. To su "Stylos" d.o.o, trgovina na veliko "TDC" d.o.o . i trgovina na malo satovima i nakitom "Bomar" d.o.o. SRAMOTA!

Bez obzira što nam gradski busevi nemaju klime, što je sve manje vozača, što se često ne poštuje red vožnje, neophodan nam je elektronski sistem naplate karata. Doduše, čitavu deceniju pokušavaju da ga uvedu u Novi Sad, ali tenderi nešto ne prolaze. I odjednom je sinula ideja. Dok se ne desi elektronski sistem naplate, GSP će da iznajmi 105 elektronskih aparata za prodaju papirnih karata. Nema veze, nek se samo obrće lova. Još uvek čekamo one silne nove buseve koji treba da stignu, a tokom cele godine su najavljivani. Ako stignu, biće "nekako s proleća". Uvek su ta proleća plodonosna za nas obične smrtnike, ali samo svake četiri godine.


Umešnost naših graditelja vidljiva je ovih dana. Saobraćaj na državnom putu kroz Sremske Karlovce biće preusmeren zbog nastavka gradnje pešačko-biciklističkog pothodnika. Za to će trebati dva meseca. S druge strane, zamena asfalta od Petrovaradina do Karlovaca je počela pre mesec dana i trajaće do 31. decembra ako vremenski uslovi dozvole. Sami procenite koji je posao zahtevniji. Srećno svima koji voze na ovoj deonici.

Učenici i profesori muzičke škole "Isidor Bajić" pokušaće 20. septembra da obore Ginisov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira. Dvadeset i troje đaka i profesora, 46 ruku, 230 prstiju i jedan klavir biće potrebno da se uđe u čuvenu knjigu svetskih rekorda. Bravo za ideju.

UKLAVIRI SE I TI!

Oceni vest:
28
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Ledena Šuma novosadsko porodilište zodijak bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja dnevni horoskop isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad pošte srbije sahrane novi sad Isključenje struje bez struje raspored sahrana novi sad astrologija skupština grada novog sada jkp lisje betanija vremenska prognoza štrajk poštara bez vode gradonačelnik Miloš Vučević servisne informacije novi sad horoskopski znaci elektrovojvodina