OSVRT NA PROŠLU NEDELJU: Živi se mnogo bolje uz prebijanje

OSVRT NA PROŠLU NEDELJU: Živi se mnogo bolje uz prebijanje

Novosadske slike i prilike u proteklih sedam dana.

Pokrajinski zaštitnik građana izjavio je da se u Srbiji živi mnogo bolje nego ranije i nego u zemljama u regionu i da je iseljavanje rezultat ranijih teških ekonomskih vremena i ostao živ. On nije samo lupio bolje, nego je to okitio prilogom mnogo. Ej, mnogo, pa mnogo nam vređa inteligenciju i brine o našoj zaštiti praveći nas gluperdama. I još doda da godišnje odlazi na desetine hiljada ljudi iz Srbije jer se ranije teško živelo. Znači, sad je strava, ali odlazim jer mi nije dobro zbog “žute” prošlosti. Lepo su rekli Idijoti da je glupost neuništiva.

Neka čika Ombudsman pita Novosađane koje prinudno iseljavaju iz svog stana, da li im je lačo u ovom zlatnom srpskom dobu. Kao i stanare iz Dositejeve ulice kojima je investitor srušio domove, a Grad im ukida novčanu pomoć jer mnogo bolje žive bez svojih kuća kao odvažni podstanari. S tim filantropom i stručnim zaštitnikom se verovatno slažu i Novosađani kojima je sud izgubio spise i ceo predmet je jednostavno nestao. Oni sigurno mnogo bolje žive jer vole kad im država upropasti život.


I studenti koji su ostali u zemlji jer je život sjajan, pa ih prebijaju metalnim šipkama, isto će u glas reći da im je bolje. Oni se slažu sa izrekom da je batina iz raja izašla, a kako drugačije opisati Novi Sad nego kao ovozemaljski raj. Živi i čekaj da te drugi biju jer to je recept za zdravo okruženje i najbolji primer zaštite građana.

Žandarski ministar je naglasio da ima indicija ko su napadači i prebacio loptu na tužilaštvo. Suvišno je i da napomenem kako je za bezazlene, političke, fingirane slučajeve, odmah zakazivao vanrednu konferenciju za medije sa svitom iza sebe i u roku od odmah hapsio rušitelje ustavnog poretka. Studenti će ionako paliti odavle jer ne cene šta država čini za njih, pa je možda i dobro što su ih prebili čuvari patriotskih vrednosti zbog nepoštovanja dobrih uslova života koji su im dati.


Usput je i radnik "Čistoće" prebijen jer su sugrađani bili malo nervozni od boljitka u kom žive. Koliko je u našoj varoši bajkovito, pokazuju i zvanični podaci iz prošle godine, da je od ukupnog broja maloletničkog kriminala u zemlji trećina počinjena baš ovde. Prestonica maloletnih krimosa, prestonica prebijanja… vau, šta ćemo sa toliko titula. Bravo, majstore novosadski. Ne brinite, stiže nam još policajaca, a i komunalci dobijaju veća ovlašćenja, pa će moći da nas biju, pardon, zaštite i jure batinaše. Za to vreme, novosadski glavešina je povećao kvotu mostova koje ćemo dobiti, pa je umesto tri, sad već stigao do četiri. Novi Sad na vodi ne bi da spominjem. Reče čovek da ove vanvremenske investicije nemaju veze s izbornim obećanjima. Svakom je jasno da ima jer zašto bi inače sam spominjao izbore.

Protesti “1 od 5 miliona” su posle kraće pauze, nastavljeni. Nisu zadovoljni što se živi bolje, pa hoće još bolje. I da ne bi remetili svoj doprinos berićetnoj državi, prebačeni su za subotu. Bunili su se građani i zbog seče drveća. Ne vole beton, pa to ti je. Ujedno sutra je još jedan protest, protiv prebijanja studenata. Očigledno je nekima bolje, a inima ne. Shvatio sam. Ombudsman je mislio na svoje saborce, porodicu, familiju i prijatelje da žive bolje. Ko zna, njemu dve.


Dok nam ne stigne spomenik Joko Ono i ne dobijemo "Tvrđavu mira", imali smo požar na dunavskoj lepotici. Svi se pitamo, kako je to moguće. Eto nama i lepog vremena, a sa njim stiže pregršt hepeninga i nova sezona na otvorenim bazenima. Očekuje nas šarenilo vina u okviru “Interfesta”, Novo naselje krasiće “Film fest”, a park kod Železničke stanice biće domaćin rokerima kao znani “Blokstok”.

A najveći naklon i aplauz dobijaju studenti FTN-a koji su osvojili prvo mesto na takmičenju Eurobot 2019 i još jednom pokazali da nam je mladost sjajna i pametna, ali ne misle svi tako.

Oceni vest:
24
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan