Otkazan Međunarodni poljoprivredni sajam, LORIST pod znakom pitanja

Otkazan Međunarodni poljoprivredni sajam, LORIST pod znakom pitanja

Poljoprivredni sajam u standardnom formatu neće biti organizovan ove godine, a menadžment "Novosadskog sajma" po ugledu na najveće sajmove u Evropi razvija platformu u nameri da organizuje virtuelnu smotru agrara.

Po broju prijavljanih izlagača i obimu avansnih uplata u prva tri meseca ove godine, menadžment "Novosadskog sajma" s razlogom je očekivao najuspešniji Poljoprivredni sajam u poslednjih pet godina, izjavio je za Radio Novi Sad generalni direktor tog preduzeća Slobodan Cvetković.

Čak i nakon proglašenja pandemije infekcije Kovid-19 sredinom marta, pa sve do početka aprila, izlagači, kako domaći tako i strani, uplaćivali su izložbeni prostor, prenosi RTV. Sa širenjem pandemije Poljoprivredni sajam je odložen za septembar, a sada i definitivno otkazan, potvrdio je Cvetković.

– Iako se prema svim informacijama smanjuje broj zaraženih, to nije dovoljno pošto je na snazi zabrana ograničenja okupljanja više od deset osoba. Mi smo bili spremni da prilikom ulaska na Sajam merimo temperaturu, da uz kartu darujemo i masku, da unutrašnji prostor organizujemo tako da na 4 kvadrata bude jedna osoba. Na otvorenom prostoru daleko je lakše sprovesti sve bezbedonosne mere. Međutim, imamo situaciju da veliki broj izlagača, pre svega međunarodnih korporacija, imaju nalog da ne izlažu na sajamskim manifestacijama. Deo izlagača je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih. To bi se svakako odrazilo i na posetu. U tim okolnostima, nije moguće napraviti adekvatan Međunarodni poljoprivredni sajam – izjavio je Cvetković za Radio Novi Sad.


U međuvremenu, zaposleni na Novosadskom sajmu ne sede skrštenih ruku. U toku je priprema virtuelnog Međunarodnog poljoprivrednog sajam po ugledu na to kako su prestižni sajmovi poljoprivrede organizovani u Evropi, saznaje pokrajinski javni servis. 

Kada je reč o Međunarodnom sajmu lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta – LORIST, koji se tradicionalno održava početkom oktobra, zaposleni na Novosadskom sajmu sve čine da bude organizovan, ali i njegovo održavanje će zavisiti od epidemiološke situacije, piše RTV. 

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sladjan Petkovic

  pre 865 dana i 14 sati

  Dali ce biti Novosadskog sajma poljoprivrede sada u septembru.

  Oceni komentar:
  0
  2