Otkazana "Futoška kupusijada", tezge s kupusom na potezu od Novog Sada do Futoga

Otkazana "Futoška kupusijada", tezge s kupusom na potezu od Novog Sada do Futoga

Ovog oktobra, prvi put nakon dve decenije duge tradicije održavanja "Kupusijade" u Futogu, ta manifestacija je otkazana.

Iako "Kupusijade" neće biti, predsednik Udruženja "Futoški kupus" Miroljub Janković rekao je za "Dnevnik" da se Futožani već petnaestak dana "kupusaju", te da se kupus već seče i prodaje, kao i da su proizvođači veoma zadovoljni prinosom.

– Bilo je i težih godina, pa smo prebrodili izazove. Futožani su stari majstori, veliki povrtari i, iako je svaka godina iza nas priča za sebe, veliko znanje i iskustvo koje smo stekli pomoglo nam je da se snađemo i prebrodimo ovaj period. Na potezu od Novog Sada do Futoga biće nešto više od 20 sertifikovanih prodavaca koji prodaju direktno kupcima, dok se ostalih 15 sertifikovanih proizvođača bavi preradom kupusa. Svih 35 proizvođača prošlo je kontrolu i sertifikaciju, a tom prilikom, sertifikovano je 40 hektara, dok se prosečan prinos po hektaru kreće od 35 do 40 tona po hektaru – kazao je Janković za novosadski dnevni list

PROVERENO FUTOŠKI: Ove godine iz Udruženja  "Futoški kupus" otišli su korak dalje, te su i na džakovima u koje se pakuje kupus odštampali logo i na taj način uveravaju kupce da je kupus koji kupuju zaista futoški. Ukoliko je ribanac u pitanju, opet na džaku postoji nalepnica s logom Udruženja, kao i selotejp sa simbolima futoškog kupusa, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
8
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miroslav

  pre 824 dana i 2 sata

  Ovo nije futoski kupus sa slike potvrdjujem 29 god zivim u futogu ovo je hibrid

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Ma vole oni nas

  pre 824 dana i 31 minut

  Ma jok, kakav hibrid.
  To vam dobre čike koje vole naš narod, poslale seme iz belog sveta.
  A jeftino je. A naš seljak voli i jeftino, i da proba nešto novo.
  Znaju oni nas, kakvi smo.

  Oceni komentar:
  0
  1