Otkriven veliki broj neprijavljenih radnika u pekarama

Otkriven veliki broj neprijavljenih radnika u pekarama

- Inspekcija rada zatekla je tokom vanrednog nadzora gotovo 30 odsto radnika na crno u preduzećima koja se bave proizvodnjom hleba, peciva i kolača – izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin, i poručio da će inspektori rada nastaviti borbu protiv sive ekonomije.

Vulin, koji je s inspektorima rada obišao jedno preduzeće u Mladenovcu, apelovao je i na radnike da ne izbegavaju inspektore, već da im dopuste da ih legitimišu, budući da će na taj način moći da budu primljeni u radni odnos, prenosi "Dnevnik".

- Radnik koji radi na crno, koji je neprijavljen, ukoliko ga mi zateknemo i ukoliko nam se legitimiše, biće rešenjem naših inspektora zaposlen i rešenjem naših inspektora njegov poslodavac će morati da ispravi svoje pogrešno činjenje i da ga primi u radni odnos. Dakle, nemojte izbegavati naše inspektore – poručio je Vulin.

Ministar je naglasio da je Inspekcija rada od 11. do 16. avgusta obavila vanredne nadzore u oblasti radnih odnosa kao i bezbednosti i zdravlja na radu kod 184 poslodavca koji se bave proizvodnjom hleba, peciva i kolača.

- Od 653 radnika, 185, odnosno više od 28 procenata, radilo je bez odgovarajućeg ugovora, na crno – kazao je Vulin. 

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana isključenja struje jkp lisje novosađani klisa novorođenčad servisne informacije sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadski sajam Elektrodistribucija Novi Sad KCV servisne informacije novi sad novosadsko porodilište bez struje bez vode matičar novi sad betanija šoping centar promenada promenada JGSP "Novi Sad" bebe isključenje vode Spens JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija