Otkriven veliki broj neprijavljenih radnika u pekarama

Otkriven veliki broj neprijavljenih radnika u pekarama

- Inspekcija rada zatekla je tokom vanrednog nadzora gotovo 30 odsto radnika na crno u preduzećima koja se bave proizvodnjom hleba, peciva i kolača – izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin, i poručio da će inspektori rada nastaviti borbu protiv sive ekonomije.

Vulin, koji je s inspektorima rada obišao jedno preduzeće u Mladenovcu, apelovao je i na radnike da ne izbegavaju inspektore, već da im dopuste da ih legitimišu, budući da će na taj način moći da budu primljeni u radni odnos, prenosi "Dnevnik".

- Radnik koji radi na crno, koji je neprijavljen, ukoliko ga mi zateknemo i ukoliko nam se legitimiše, biće rešenjem naših inspektora zaposlen i rešenjem naših inspektora njegov poslodavac će morati da ispravi svoje pogrešno činjenje i da ga primi u radni odnos. Dakle, nemojte izbegavati naše inspektore – poručio je Vulin.

Ministar je naglasio da je Inspekcija rada od 11. do 16. avgusta obavila vanredne nadzore u oblasti radnih odnosa kao i bezbednosti i zdravlja na radu kod 184 poslodavca koji se bave proizvodnjom hleba, peciva i kolača.

- Od 653 radnika, 185, odnosno više od 28 procenata, radilo je bez odgovarajućeg ugovora, na crno – kazao je Vulin. 

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan