Otkriveni novi detalji u vezi sa samoubistvom doktora iz Rume

Otkriveni novi detalji u vezi sa samoubistvom doktora iz Rume

Samoubistvo kardiologa dr Boška Nedića iz Rume, s kraja avgusta, ponovo se našlo u centru pažnje javnosti u Vojvodini tokom vikenda, posle novinskog teksta kako se ugledni lekar u stvari ubio zbog “grube greške” tokom lečenja pacijenta.

Ipak, njegova odluka da “skoči u smrt” sa Mosta slobode u Dunav 26. avgusta imala je druge motive.

Ovo su za Večernje novosti potvrdili Nedećevi prijatelji i nekadašnje kolege, koji su bolje upućeni u tragediju.

- Nije istina da je kolega Nedić napravio propust i da je pogrešnog čoveka poslao na lečenje u Sloveniju, u kliniku u Izolu - tvrdi njegov kolega, lekar, sa kojim je sarađivao više od 10 godina.

- On je bio odgovoran i predan svom poslu, i profesionalne greške nije pravio. Naravno da je imao razloge zbog kojih je uradio to što je uradio, ali, to sa pacijentima nema veze - kaže ovaj poznati novosadski doktor koji navodi da o razlozima samubistva mogu da govore članovi njegove porodice pošto je iza sebe ostavio oproštajno pismo.

U Rumi gde je dr Boško do 2000. bio prvi čovek Doma zdravlja njegov život i smrt su ponovo komentarisani, ali je “ram” za doktorovu tragedije bio drugačiji .

- On je pre par godina imao saobraćajnu nesreću kada je automobilom udario biciklistu, koji je od zadobijenih povreda preminuo. Ovaj događaj ga je dosta poremetio. Na suđenju je oslobođen krivice, jer je biciklista bio pod dejstvom alkohola, međutim, doktor nije mogao da se vrati u normalu - ispričao nam je jedan od njegovih prijatelja.

U varošici se moglo čuti da je doktor bio i u porodičnim nesuglasicama sa rođenim bratom, koji je takođe lekar i ima kliniku u ovom sremskom gradiću.

Prema želji koju je napisao u poslednjem obraćanju porodici, lekar je pred smrt tražio da ga sahrane u Sremskoj Kamenici, odakle mu je supruga, a ne u rodnom gradu .

Prijatelji koji su dobro poznavali porodicu Nedić, bili su iznenađeni kad se pronela vest da je doktor izvršio samoubistvo, a još više iznenađeni što ih niko nije obavestio o sahrani.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza Spens raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište RHMZ sahrane Vreme u Novom Sadu jkp novosadska toplana maturanti isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija gradsko groblje isključenje vode Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija jkp lisje servisne informacije novi sad elektrovojvodina bebe vremenska prognoza novi sad novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije bez struje novosađani bez vode