Otvara se kompletan Bulevar Evrope i petlja Novi Sad - Sever

Otvara se kompletan Bulevar Evrope i petlja Novi Sad - Sever

Petlja Novi Sad - Sever, koja povezuje autoput Subotica - Niš sa novoizgrađenim Bulevarom Evrope u Novom Sadu, biće otvorena za saobraćaj od sutra u podne, najavili su "Putevi Srbije".

Podsetimo, gradonačelnik Miloš Vučević je već ranije najavio da će kompIetan Bulevar Evrope biti pušten sutra u saobraćaj. On će, zajedno sa direktorom JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom i direktorom JP „Zavod za izgradnju grada“ Dejanom Mandićem sutra obići Bulevar Evrope nakon završetka 4. faze njegove izgradnje, od Rumenačkog puta do autoputa Subotica - Beograd u ukupnoj dužini od oko 3.000 metara.

Ova 4. faza, ima dve deonice. Prva deonica obuhvata površinu od Rumenačkog puta do kanala DTD, u dužini od 882 metra, gde je izgrađena saobraćajna površina, atmosferska kanalizacija, javno osvetljenje, kružna raskrsnica i nadvožnjak preko železničkih postrojenja i Privrednikove ulice, dužine oko 450 metara. Izgrađena je i leva i desna konstrukcija mosta preko Kanala DTD u dužini od 176 metara, ukupne širine oko 30 metara, a most ima četiri saobraćajne trake, obostrane pešačke staze širine tri metra, biciklističke staze širine dva metra i javno osvetljenje.

Druga deonica je od Primorske ulice do autoputa u dužini od oko 1.800 metara, gde je izgrađena kolovozna konstrukcija, pešačke staze od betonskih ploča širine tri metra, biciklističke staze od asfalta širine dva metra, atmosferska kanalizacija, javno osvetljenje i kružna raskrsnica sa krakom ka Primorskoj ulici.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Uroš

  pre 1742 dana i 20 sati

  Sramota je to što se niko nije pridržavao urbanističkog plana i sad niko sa Klise ne može da pristupi bulevaru automobilom(bio je plan da se bar dve ulice uključuju na bulevar), sem kod mosta.

  Oceni komentar:
  0
  2