Otvarali firme na imena siromašnih građana

Otvarali firme na imena siromašnih građana

U saradnji sa BIA i Poreskom policijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su F. B. (34) iz Novog Sada, zbog osnovane sumnje da je zajedno sa sugrađaninom A. F. i A. F. izvršio krivična dela neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

Protiv tri Novosađanke koje su im u tome pomogle podnete su krivične prijave, navodi se u saopštenju MUP - a.

Osumnjičeni se terete da su pronalazili lica, uglavnom izuzetno lošeg imovnog stanja i uz pristanak tih osoba, uz novčanu naknadu, otvarali na njihova imena firme.

F. B. i A. F. su potom angažovali tri Novosađanke, koje su sačinjavale lažne poreske prijave za ta preduzeća i na osnovu tako sačinjenih prijava, Poreska uprava im je donosila rešenja o povraćaju PDV i na račun tih firmi uplaćivala novac, koji su osumnjičeni podizali na bankomatu, navodi se u saopštenju.

Pretresom četiri stana u Novom Sadu, koja su koristili osumnjičeni, policija je pronašla više desetina pečata raznih preduzeća, kao i oko 20 hiljada akciznih markica za alkohol.

F. B. je uhapšen juče, a policija je danas pronašla A. F. koji je trenutno na saslušanju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade na utvrđivanju porekla i ispravnosti akciznih markica, kao i namere osumnjičenih u vezi sa tim, napominje policija.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan