Otvaranje poslednje deonice Bulevara Evrope

Otvaranje poslednje deonice Bulevara Evrope

Poslednja deonica Bulevara Evrope, od Rumenačkog puta do autoputa, biće otvorena za saobraćaj u subotu, 23. januara, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Saobraćajnica je završena pre dva meseca i uveliko skraćuje put od Veternika i Futoga, preko Novog naselja, do Klise i autoputa. Očekuje se da ujedno i rastereti saobraćaj u samom gradu, a naročito se to odnosi na teške kamione u Partizanskoj ulici.

Vučević je izjavio da se čekalo da se završi tehnički prijem i kompletira dokumentacija.

- Za otvaranje nije čekan nikakav poseban trenutak, već je isključivi razlog zbog kog most i nadvožnjak nisu pušteni u javni saobraćaj činjenica da nije bio urađen tehnički prijem - rekao je Vučević.

Kamioni i automobili ovom deonicom prolaze još od početka decembra jer saobraćajaca nije bilo, a plastične prepreke na početku i na kraju lako mogu da se sklone.

Inače, izgradnja četvrte faze Bulevara Evrope, od kružnog toka na uglu sa Rumenačkim putem u pravcu kanala DTD i dalje ka autoputu počela je još 2012. godine. Kasnila je, kako zbog zahtevnih radova na gradnji nadvožnjaka preko pruge i mosta preko kanala, tako i zbog pljačke oko koje se vodi sada istraga. Naime, tadašnja uprava ZIG-a je preduzeću Borovica transport davala novac za radove, koje ovi nisu uradili. Kasnije raskidanje ugovora dovelo je do dodatnog kašnjenja. Sama gradnja Bulevara Evrope počela je 2005. godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan