Otvaranje "Rok muzeja" i koncert u četvrtak u Studiju M

Otvaranje "Rok muzeja" i koncert u četvrtak u Studiju M

Sutra, 13. oktobra, s početkom u 18 časova, u galeriji Studija M biće otvorena izložba pod nazivom "Rok muzej", u organizaciji Instituta za savremenu muziku.

Tom prilikom Novosađanima će biti predstavljeni najznačajniji umetnici, muzičari, fotografi, likovni umetnici, pisci i novinari na koje je rokenrol imao uticaja.

Nakon izložbe, održaće se koncert koji će početi u 20.30 sati, a na njemu će nastupiti grupa Omega iz Zrenjanina, JET bend iz Beograda, bend 21 gram, kao i polaznici muzičke škole Petra Jelića "Kulturno sklonište"

Institut za savremenu muziku je udruženje koje je pokrenulo inicijativu za osnivanje Rok muzeja u Beogradu. Do sada je u organizaciji Instituta održano šest veoma uspešnih i odlično prihvaćenih izložbi.

Nakon prve tri u Beogradu, pokrenuta je turneja po ostalim gradovima u Srbiji i regionu, pa je "Rok muzej" gostovao u Nišu, Kragujevcu (u okviru "Arsenal festa") i Banjaluci gde je zvanično otvorio "Demo fest".

U okviru svih ovih događaja organizovani su i rok koncerti na kojima su učestvovali muzičari koji su dali veliki doprinos osnivanju rok scene kod nas, kao i mladi neafirmisani muzičari čije vreme tek dolazi.

Izložba u Novom Sadu predstavlja nastavak ove turneje, tokom koje će posetioci, pored uživanja u kvalitetnoj muzici, moći da vide i instrumente koje su koristili poznati muzičari, stare analogne mašine za slušanje i snimanje muzike, rok štampu, knjige o roku i slične muzičke artefakte.

Ulaz na izložbu "Rok muzej" i koncert je slobodan.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan