Otvoren 86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Otvoren 86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Posetiocima će se predstaviti 1518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje...

U subotu 11. maja, na Novosadskom sajmu, početo je 86. Međunarodni poljoprivredni sajam.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, ambasador Tunisa u Srbiji NJ.E. Sejf Alah Redžeb, pomoćnik ministra poljoprivrede Italije Franko Mancato i direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

- Кao što smo i očekivali, hale Novosadskog sajma su pune, u poseti su nam predstavnici više država i veliki je broj posetilaca. Porast broja izlagača je konstantan, što pokazuje da je zaista veliko interesovanje i domaćih i stranih kompanija, institucija i organizacija da se predstave na ovoj manifestaciji – izjavio je gradonačelnik Vučević.


Prema rečima ministra Nedimovića, srpska poljoprivreda je u krugu od 1000 kilometara najdominantnija, i to ne samo u proizvodnji, nego i u trgovini.

- Cilj nam je da privučemo što više investitora, iz Češke, Mađarske, ali i iz Emirata – naglasio je Nedimović.

Direktor Novosadskog sajma rekao je da će, posle više od 20 godina, na toj manifestaciji biti organizovano 17 kolektivnih izložbi. Кako je najavio, prvi put biće upriličen Dan voćara, u sredu, 15. maja, a izložbom hrane promovisaće se potencijali naše zemlje, dok se Izložba poljoprivredne mehanizacije organizuje na čak 35000 metara kvadratnih.


Prvi put u istoriji, Novosadski sajam ima i zemlju partnera i zemlju prijatelja, to su Italija i Tunis. Ove godine nastupiće 1518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države.

Ambasador Tunisa najavio je da će Zemlja prijatelj nastupiti sa 12 kompanija koje stižu iz Afrike, a predstaviće uglavnom poljoprivredno-prehrambene proizvode.

Međunarodni poljoprivredni sajam održava se od 11. do 17. maja.

Cena pojedinačnih ulaznica je 600 dinara, a porodični dan biće organizovan u sredu 15. maja, kada uz jednu ulaznicu može da uđe cela porodica.

Više fotografija možete pogledati OVDE

Izvor: Grad Novi SadNovosadski sajamPokrajinska vlada

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Nesa

    pre 1803 dana i 6 sati

    Svaka caast
    Ja svake godina posecujem sajam ,inace sam sa Kosova i Metohije bavim se poljoprivredom vicatstbom.
    Imsm zasadjeno 4h malinu j 20 h visnju,do keaja ovr godine plan jos 8-10 h krusku,
    Inam izgradjenu hladnjacu 450t tako da sam zainteresovan za novitete u vicarsfbu i.poljoprivredu
    Uspesnu saradnju
    Pozdrav

    Oceni komentar:
    0
    3