Otvoren 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Otvoren 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

U prisustvu državnih zvaničnika iz zemlje i regiona svečano je otvaren 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, kao i 53. Međunarodnog sajam lova i ribolova i Sajam ekologije koji se održavaju od 18. do 24. septembra, na Novosadskom sajmu.

Manifestaciju je otvorila ministarka trgovine turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, a prisutnima su se obratili i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan
Višković, ambasador Češke Republike Nj.E. Tomaš Kuhta i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Pozdravljajući prisutne zamenik gradonačelnika Milan Đurić je izrazio zadovoljstvo što su nakon pauze izazvane pandemijom korona virusa hale Novosadskog sajma ponovo ispunjene štandovima izlagača.

– Sajamska industrija je jedna od najviše pogođenih u prethodne dve godine, i radili smo mnogo da nastavimo tamo gde smo stali. Novosadski sajam je uložio velike napore da u vremenu pandemije, prilagodi svoje poslovanje i drago mi je što su uspeli u tome. Nije moguće promeniti koncept redovnog sajma, navikli smo da tu manifestaciju posetimo lično i da je na taj način doživimo. Zato se danas posebno radujem što smo se ovde okupili, što imamo veliki broj stranih izlagača, što su domaći izlagači sve prisutniji jer je to je znak da privreda i poljoprivreda ne posustaju usled negativnih posledica pandemije – izjavio je Milan Đurić i pozvao goste Sajma da posete štand Grada u Master hali – Osim što snažno podržava organizaciju Poljoprivrednog sajma, Grad Novi Sad, iz godine u godinu povećava sredstva u budžetu namenjena za pomoć i podršku poljoprivrednicima, proizvođačima hrane, organskih proizvoda, proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, a značajno pomaže i naše mlade poljoprivrednike, prerađivače hrane, kao i udruženja iz oblasti poljoprivrede.

Poljoprivredni sajam, Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije održavaju se uz dozvolu Kriznog štaba i poštovanje epidemioloških mera, a primaće vakcinisane i nevakcinisane posetioce. Vakcinisani će prilikom ulaska prikazivati Digitalni zeleni sertifikat - potvrdu o vakcinaciji. Oni koji nisu vakcinisani u krug Sajma mogu da uđu uz Digitalni zeleni sertifikat - potvrdu o preležanom Kovidu - 19, negativan PCR test ili negativan antigenski test koji neće biti dodatno naplaćivan.


Na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru nastupiće izlagači iz 17 zemalja, koji će predstaviti najznačajnije proizvode iz oblasti agrara, te oblasti lova i ribolova. Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Republika Češka, a posetioci će imati priliku da se sretnu i sa privrednicima iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske i Rusije. Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 18. do 24. septembra, od 9 do 19 časova.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan