Otvoren devetnaesti Klub za penzionere u Novom Sadu

Otvoren devetnaesti Klub za penzionere u Novom Sadu

Klub za starija i odrasla lica Gerontološkog centra ''Novi Sad'' pod nazivom ''Bulevar'', počeo je sa radom i još jedan je u nizu od 19 koji se finansiraju iz budžeta Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju novog Kluba koji može da primi  80 penzionera, a rad je organizovan u dve smene, pet dana nedeljno. 

- Grad Novi Sad zajedno sa Gerontološkim centrom, stvorio je uslove za otvaranje još jednog Kluba penzionera i to na teritoriji Mesne zajednice "Narodni heroji". Pored toga što je obezbedio prostor i opremu, Grad učestvuje i u drugim finansijskim troškovima za pružanje ove usluge kako bi naši sugrađani i u ovom delu Novog Sada imali adekvatan prostor za druženje, i kvalitetno i sadržajno provođenje slobodnog vremena – rekao je Vučević. 

 

 

Po njegovim rečima inicijativa za otvaranje novog kluba potekla je od Udruženja penzionera Grada Novog Sada i Mesne zajednice "Narodni heroji".

- Dobra vest za penzionere je da je Grad u budžetu za 2019. godinu, koji je usvojen na Gradskom veću, predvideo pojačana izdvajanja za penzionere, a pre svega u vidu jednokratne novčane pomoći za one sa najmanjim penzijama. Takođe, većim intenzitetom podržaćemo niz dosadašnjih mera kao što je rehabilitacija u banjama i letovalištima – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

 

 

Direktorka Gerontološkog centra ''Novi Sad'' Slavica Škrbić istakla je da je Novi Sad po broju stanovnika lokalna zajednica sa najvećim brojem klubova za starija i odrasla lica. Njihov ukupan kapacitet je 1.170 stolica, a šest klubova se nalazi u prigradskim naseljima.

- Na godišnjem nivou klubovi imaju 3.000 korisnika, a cilj je da obogatimo život najstarijim sugrađanima različitim kulturno-zabavnim, zdrvastveno-preventivnim i sportsko-rekreativnim aktivnostima. Takođe na taj način doprinosimo da oni što duže borave u svom okruženju sa svojim porodicama – rekla je Slavica Škrbić.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jovbanka Dragicevic

  pre 158 dana i 33 minuta

  Poydravljam otvaranje devetnajstog kluba u Novom Sadu. Sve cestitke nasem gradonacelniku koji brine o nasim starijim sugradjanima i o nasem predivnom gradu i gradjanima Novog sada. Yelim da postanem clan ovog kluba pa me interesuju uslovi uclanjenja, kao i radno vreme kluba ,Srdacan poydrav , i lep vam dan yelim. Jovanka.

  Oceni komentar:
  0
  0
raspored sahrana novi sad klisa Elektrodistribucija Novi Sad Spens matičar novi sad Isključenje struje servisne informacije elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" Republički hidrometeorološki zavod betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje jkp novosadska toplana novosadsko porodilište isključenja struje detelinara sahrane novi sad novosadski sajam servisne informacije novi sad KCV jkp lisje bez vode novosađani novorođenčad bebe isključenje vode novosadska policija raspored sahrana i ispraćaja