Otvoren Digitalni centar za podršku studenata sa invaliditetom

Otvoren Digitalni centar za podršku studenata sa invaliditetom

Studentski centar Novi Sad oformio je Digitalni centar za podršku studentima s invalididetom. Centar će funkcionisati kao multifinkcionalna služba u okviru Službe smeštaja i ishrane Studentskog centra.

Novi servis je simbolično pokrenut 10. decembra na Svetski dan ljudskih prava i njegov glavni cilj biće da kroz unapređen, digitalni model rada upozna sve studente s invaliditetom sa pogodnostima, olakšanim procedurama i načinima rešavanja njihovih zahteva i potreba, navodi se u saopštenju.  

Studentima će pored imejla i posebnog broja telefona na raspolaganju biti SMS i Vajber servis, koji će raditi u okviru  Kancelarije za podršku studentima sa invaliditetom. 

Tim povodom direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović posetio je zajedno sa studentom prorektorom Igorom Kneževićem i Anom Ilić, predsednicom Novosadskog udruženja studenata s invaliditetom nekoliko studenata iz društveno osetljivih grupa i studenata s ivaliditetom u njihovim sobama u studentskom domu "Slobodan Bajić". 

− Novi servis će im pomoći da na najbrži i najlakši način ostvare svoje potrebe.  Postoji ceo spektar benefita i olakšica namenjenih olakšanom boravku studenata iz osetljivih kategorija i zadatak centra biće da studente, a naročito brucoše upute u procedure i načine njihovog ostvarivanja − rekao je Martinović. 

 Dodao je da svi objekti Studentskog centra imaju pristupne rampe, većina poseduje liftove, a u Službi smeštaja postoji referent čije je isključivo zaduženje kominikacija i rešavanje potreba ove kategorije studenta. Napomenuo je da u domovima boravi 120 studenata s nekom vrstom invaliditeta i 102 studenta iz društveno osetljivih grupa.

Studentkinja Ekonomskog fakulteta Sofija Ljuštanović, živi u "Bajiću" sa bakom i kaže da je izuzetno zadovoljna smeštajem i da imaju izuzetnu saradnju sa upravom i službom za smeštaj. Dodala je da  jedini razlog što je upisala fakultet u Novom Sadu jeste činjenica što je u domovima SCNS smeštaj prilagođen potrebama studenata s invaliditetom. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan