Otvoren konkurs za uređenje malih javnih površina

Otvoren konkurs za uređenje malih javnih površina

U susret 2021. godini, "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" otvorio je konkurs "Nova mesta – Mikrogranting" za uređenje malih javnih površina u gradu i "Zoni 021" (opštine Irig, Beočin i Sremski Karlovci). 

Značaj učešća lokalne zajednice u uređenju malih urbanih javnih prostora i podizanje kapaciteta građana, kao i zajednički rad glavne su ideje projekta "Nova mesta – Mikrogranting". 

Na konkursu mogu učestvovati udruženja građana sa sedištem u Novom Sadu i "Zoni 021" i stambene zajednice, a mogu se finansirati sledeće ideje: 

• novi mobilijari (klupe, korpe za otpatke, zaštitni stubići, držači za bicikle, žardinjere, saletle i drugo)

• ozelenjavanje površina (sadnja na javnim površinama, sadnja postavljanjem žardinjera i uređenjem starih peščanika)

• akcije čišćenja i uređenja prostora, kulturne i ekološke aktivnosti, isticanje kulturnog nasleđa

• uređene površine za socijalne aktivnosti (polje za boćanje, mini skejt-park, oprema za javni šah, javni ormarići, biblioteke i drugo)

• prostor za kreativno izražavanje 

• drugi kreativni predlozi, koji se smatraju tekućim održavanjem prostoraDetaljne informacije o konkursu možete pronaći na sajtu "Novi Sad 2021" 

Za predloge koje stručni žiri bude izabrao biće odobrena finansijska sredstva u iznosu od maksimalno 450.000 dinara.

Predložene lokacije moraju biti javne površine koje su svima dostupne na području Novog Sada i "Zone 021" (opštine Irig, Beočin i Sremski Karlovci), a podnosilac prijave može konkurisati sa najviše 2 predloga. 

Javni konkurs biće sproveden u dva kruga. Za učestvovanje u prvom krugu konkursa, potrebno je ispuniti zvanični Prijavni formular i obezbediti osnovne informacije o lokaciji i u elektronskoj verziji poslati na mejl adresu najkasnije do 24. februara 2020. godine. Nakon obavljenog stručnog žiriranja svih pristiglih radova, Komisija će napraviti uži izbor predloga koji će se plasirati u drugi krug Konkursa. 

Inicijatori predloga koji uđu u uži izbor biće pozvani na razgovor sa Komisijom u periodu od 25. do 28. februara 2020. godine, navodi se u saopštenju iz EPK2021.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan