Otvoren najveći CineStar bioskop u Vojvodini (FOTO)

Otvoren najveći CineStar bioskop u Vojvodini (FOTO)

Novosadski CineStar 4DX bioskop otvoren je predstavljanjem i razgledanjem sala, te projekcijom filma Ledeno doba za posetioce.

Prostranstvo i veličina bioskopa dokaz su da je CineStar najveći bioskop u Vojvodini, ali ujedno je i namoderniji u Srbiji jer poseduje čak 10 dvorana sa 1.400 mesta za sedenje. U okviru zasebne zgrade Tržnog centra BIG, na 5.000 kvadrata, nalaze se 4DX sala, RealD 3D, kao i eXtreme sala.

Pored toga, u novosadskom multipleksu se nalaze i dva moderno dizajnirana CineStar kafića sa terasom i dve igraonice opremljene PlayStation konzolama, gde posetioci bioskopa mogu da se odmore i zabave kada čekaju izabranu projekciju ili da u promo kutku CineStara saznaju najnovije informacije iz filmske umetnosti i industrije. Enterijer je upotpunjem tapetama sa ilustracijama najpoznatijih likova iz holivudskih filmova, poput Iron Mana ili Darth Vadera.

Direktor kompanije Blitz CineStar, Zoran Savić istakao je da će repertoar činiti aktuelni holivudski blokbasteri, kao i različite CineStar promocije, kao što su skrivene i ponoćne pretpremijere, matine za decu i porodice, Moj CineStar utorak sa povoljnijim cenama karata.

- Filmovi u svim našim bioskopima, koji su zasluga naših distibutera, isti su kao u svetskim metropolama. Trudimo da se naši gledaoci uživaju u filmovima koji su aktuelni i u Njujorku, Parizu, Moskvi, Tokiju. Cenovnom politikom smo omogućili da svako pronađe neki svoj termin kada može po pristupačnim uslovima da gleda film. Uradili smo to za pojedince, ali i za porodice, tinejdžere, seniore, svakome smo dali mogućnost da sam sebi računa šta mu je najeftinije da uživa u najboljim filmovima - rekao je Savić za mojnovisad.com.

Savić je napomenuo da je bioskop prilagođen i osobama sa invaliditetom - u prizemlju se nalaze toalet i lift, kao i posebna mesta u dvoranama. Takođe, u salama se nalaze i mesta za odlaganje PET ambalaže.

Ljubazno osoblje koje radi na kasama, spremno je da odgovori na svako vaše pitanje. Uz kokice, takose i coca-colu, studenti, seniori, porodice i deca uz pristupačne cene mogu gledati najbolje domaće i svetske filmske hitove.

Pokretne stepenice, smeštene levo od kasa, vode na prvi sprat na kojem se nalazi prva i jedina 4DX sala u Srbiji. Opremljena je specijalnim sedištima sa naslonima za noge, koja se pomeraju zajedno sa filmskim slikama na platnu i senzorima. U ovoj dvorani se nalaze 72 sedišta, na čijoj se pozadini nalaze senzori sa efektima za mirise, nalete vetra, vode, magle, mehurića, kao i svetlosnim efektima.

Tokom trajanja filma, morate sedeti mirno, bez ičega na krilu ili u rukama, jer prilikom pomeranja sedišta, zbog vibracija i naglih pokreta, sve vam može pasti na pod. Iskustvo je vetrovito i osvežavajuće, sa mestimičnim naletima (uglavnom neugodnih) mirisa, ali definitivno će vam pojačati doživljaj gledanja filma. Nakon kratke promo projekcije, Novosađani nisu krili oduševljenje ovom salom.

- Bilo je mnogo intenzivnije nego što sam mislio. Očekivao sam da će ti zvukovi, mirisi i pomeranje biti znatno blaži, ali definitivno utiču na doživljaj filma. Svakako je nov i interesantan koncept koji bih rado preporučio svima - iskren je Goran, jedan od posetilaca koji je doživeo čari 4DX sale.

- Imala sam ranije priliku da iskusim efekte u 5D bioskopu gde filmovi traju od tri do pet minuta, ali ovo će biti duže i lepše iskustvo jer su filmovi dugometražni. Odlično je. Ko voli avanturu, prijaće mu - kaže sugrađanka Ivana.

CineStar 4DX bisokop će svakako biti mesto celodnevnog provoda za sve građane Novog Sada, jer osim 4DX dvorane, novosadski multiplex ima i RealD 3D dvoranu, i eXtreme salu. Glavna karakteristika eXtreme sale je kristalno jasna slika i ton, platno od 120 kvadratnih metara premazano srebrom, a filmovi na njemu oživljavaju uz pomoć najmodernijeg Barko projektora koji je 2010. godine uvršten u Ginisovu knjigu rekorda. Sala nudi komforna sedišta sa velikim razmakom za noge, kožna VIP sedišta, ljubavna love box sedišta u najpreglednijim redovima bioskopa i najmoderniju tehnologiju.

Tokom razgledanja bioskopa, mnogobrojni posetioci su uživali uz besplatne kokice i piće, a zabavljale su ih promoterke i CineMan, sa kojima su se najmlađi družili i fotografisali. Nakon upoznavanja sa bioskopskim salama, prvi posetioci su mogli da uživaju uz projekciju filma Ledeno doba.

Cene - Kupovina ulaznica je moguća na svim blagajnama u bioskupu i online Loyalty karticama. Karte za porodični vikend koštaju od 240 do 270 dinara, zavisno da li ćete gledati dokumentarni ili igrani film. Teen paket, koji važi samo za CineTeen projekcije (grupe od 3 ili 4 osobe, tinejdžeri od 13 do 19 godina), košta 300 dinara, dok karte tokom Moj CineStar utorka koštaju 280 dinara. Na svaku pojedinačnu cenu bioskopske karte, naplaćuju se i dodaci: 4DX - 315 din, RealD 3D - 115 din, VIP sedišta - 40 din, eXtreme - 30 din i lov box sedišta - 25 din.

Pogledajte ostale fotografiije!

Oceni vest:
11
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Anchy

  pre 1645 dana i 8 sati

  Koji haos, stampedo kao da se deli dzabe, guranje, gazenje , strasno. Gde su te slike!?

  Oceni komentar:
  1
  7