Otvoren novi plato na Satelitskoj pijaci

Otvoren novi plato na Satelitskoj pijaci

Rekonstrukcija novog platoa Satelitske pijace je završena. Prodavci će u novootvorenom delu koristiti tezge po principu dnevne rezervacije, pošto još uvek nije poznato kada će početi izgradnja natkrivenog dela jer se čeka građevinska dozvola.

– Cilj projekta je da se dobije najmodernija i komunalno najopremljenija pijaca, koja će postaviti standard izgleda moderne pijace, a sve s ciljem rešavanja komunalnih problema Satelita i Novog naselja – rekao je direktor JKP „Tržnica“ Miloš Tubić.

– Grad je uložio oko 3, 5 miliona dinara za prodajna mesta, oko 2, 5 miliona je koštala izrada platoa i oko milion dinara infrastruktura s ogradom, rasvetom i vodovodom i kanalizacijom... Čeka se dozvola od „Elektrovojvodine“, koja je obećana tokom sledeće nedelje, i potom ćemo raspisati javnu nabavku za izvođenje dalje planiranih radova.

Po rečima zamenika gradonačelnika Borka Ilića, JKP „Tržnica“ je odličan primer kako hrabro i odlučno može da se uradi veoma mnogo dobrih stvari za grad. To preduzeće je tokom prošle godine, rekonstruisanjem Riblje pijace, praktično otpočelo i rekonstrukciju čitavog trga kod Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ i Saborne crkve.

– Preduzeće rešava pitanje Satelitske pijace i izgradnje nove, a sve u sklopu predviđenog probijanja bulevara koje treba da spoji Novo naselje s Futoškim putom – rekao je Ilić. – U sklopu tog posla Satelitska pijaca mora da se izmešta u određenom delu, ali završetkom svih predviđenih radova dobićemo savremenu pijacu koja će biti u skladu sa svim svetskim standardima. Bitno je istaći da će taj deo grada izgradnjom bulevara biti jedan od naseljenijih, te je veoma bitno da ima takvu pijacu.

Satelitska pijaca u poslednje dve godine beleži standardan rast prihoda za JKP „Tržnica“.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan