Otvoren novi vrtić u Veterniku: U “Rodu” upisano 162 mališana

Otvoren novi vrtić u Veterniku: U “Rodu” upisano 162 mališana

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem danas je svečano otvorio novi objekat PU  „Radosno detinjstvo“ u Veterniku u Paunovoj ulici.

Vrtić “Roda” je počeo da se gradi 2013. godine, a njegova kvadratura iznosi 3.317 m2 zatvorenog i 1.200 m2 otvorenog prostora. U vrtiću se nalazi osam radnih soba od po 60m2, a namenjene su i za celodnevni boravak dece, i za jasleni uzrast.

- Drago mi je da smo otvarajući ovaj vrtić upisali još 162 dece iz Veternika, a sa Gradskom upravom za obrazovanje nastavljamo dalje zajedničku borbu za što kvalitetnije uslove u našoj Predškolskoj ustanovi, kao i da subvencionišemo decu iz privatnih vrtića, po čemu smo lideri u Srbiji. Novi Sad raste i napreduje, a u školskoj 2015/16. godini imaćemo rekordan broj dece upisane u vrtiće - čak 16.000. Samo neka bude što više dece u našem gradu, a mi ćemo nastaviti da otvaramo nove vrtiće i da u još većoj meri subvencionišemo privatne. Ponosni smo što imamo najkvalitetniju Predškolsku ustanovu u Srbiji. U prethodne tri godine otvarali smo nove vrtiće, plaćali dugove od preko sedam miliona evra koje smo zatekli 2012. godine, uveli subvencije za privatne vrtiće i nastavićemo sa ulaganjem u obrazovanje i u najmlađe sugrađane - rekao je gradonačelnik Vučević.

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić rekao je da je otvaranje vrtića u Veterniku dokaz da Grad vodi ravnomernu politiku razvoja i u prigradskim, i u urbanim sredinama.

- Ove godine smo otvorili objekat u Radničkoj ulici, proširili kapacitet vrtića na Limanu i završii nadogradnju u Petrovaradinu. Time smo upisali hiljadu nove dece koja su bila na listi. Osim toga, subvencionisali smo 500 dece upisane u privatne vrtiće, a do kraja godine očekujemo da će još 500 dece biti upisano u privatne vrtiće uz pomoć subvencija, dakle ukupno oko 2.000 manje na listi čekanja. Zahvaljujući tome što naš grad ima izuzetno visok prirodni priraštaj, nismo u poziciji da u potpunosti ukinemo listu čekanja ove godine. Međutim, siguran sam da ćemo sledeće godine moći, kada budemo iskoristili kapacitete nekih osnovnih škola i adaptirali njihov prostor za potrebe vrtića,  u potpunosti rešimo ovaj višedecenijski problem – rekao je Jelić.

U objektu je zaposleno 22 radnika, dok je broj upisane dece 162. Ukupna investicija iz budžeta Grada je oko 40 miliona dinara.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan