Otvoren poziv za slanje fotografija o životu studenata u novosadskom kampusu

Otvoren poziv za slanje fotografija o životu studenata u novosadskom kampusu

Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu poziva bivše i sadašnje "stanare” novosadskog kampusa svih generacija da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom "Oni žive" o životu studenata u novosadskom kampusu, od kraja Drugog svetskog rata do danas.

Poziv za slanje fotografija je jedna od aktivnosti koja se realizuje u okviru projekta "Oni žive" – studentski životi otkriveni kroz kontekstalne umetničke prakse, u saradnji sa Domom kulture Studentski grad iz Beograda, koji je nosilac projekta, a pod pokroviteljstvom Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" u okviru programskog luka "Budućnost Evrope" u cilju zvanične dopune programa "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".


Pozivaju se bivši i sadašnji studenti Univerziteta u Novom Sadu kao i stanari studentskih domova svih generacija da se pridruže i uključe u stvaranje kolektivne istorije o studentskom životu na taj način što će omogućiti da njihove fotografije postanu deo ovog uzbudljivog, kolektivnog sećanja i izvor daljih saznanja o životu u novosadskom kampusu.

Svi zainteresovani studenti mogu da se uključe i doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom "Oni žive" o životu studenata u novosadskom kampusu, od kraja Drugog svetskog rata do danas, ukoliko u svojim albumima imaju fotografije kampusa i života u njemu.

Fotografije se neće zadržavati već će, odmah nakon skeniranja, biti vraćene vlasnicima.

Edi Jurković, Rijeka


U obzir dolaze i već skenirane fotografije, kao i fotografije u digitalnom formatu koje se mogu poslati putem mejla , tako da originali ostaju kod vlasnika.

Fotografije o životu u novosadskom kampusu biće arhivirane u okviru onlajn kolekcije pod nazivom "Oni žive" (they:live) na međunarodnoj kolaborativnoj digitalnoj platformi Topoteka i zvaničnom sajtu projekta paralelno sa kolekcijama o životu studenata u studentskim domovima u Beogradu, Madridu, Podgorici, Rijeci i Zagrebu.

Milan Petković, Rijeka


Za više informacija, pišite na mejl: ili pozovite 064 0293684.

Arhivistkinja će, sve zainteresovane, kroz nekoliko jednostavnih koraka, upoznati sa načinom korišćenja materijala i jasnom regulativom arhiviranja njihovih fotografija u okviru onlajn kolekcije "Oni žive" na temu studentskog života.

Krajnji rok za slanje fotografija: 28.februar 2022. godine.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan