Otvoren prvi "Novosadski Winter Fest"

Otvoren prvi "Novosadski Winter Fest"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju prvog "Novosadskog Winter festa" na Trgu slobode koji će trajati do 3. Februara 2017. Godine, u organizaciji "Color Press Grupe" i kompanije "Ninamedia", a uz podršku Grada Novog Sada.

Od ove godine Novi Sad dobija svojevrsni "Christmas Market" u sklopu kojeg će Novosađani i svi drugi posetioci, svaki dan moći da popiju kuvano vino, toplu čokoladu, čaj, pojedu neki od vojvođanskih specijaliteta ili probaju jela koja će za njih spremati gostujuće ambasade drugih zemalja. U praznično ukrašenim drvenim kućicama prodavaće se suveniri, a predstaviće nam se i novosadske galerije i festivali.- Novi Sad dobija obrise grada koji ide u susret proslavi novogodišnjih i božićnih praznika. Ideja je bila da naš grad bude razdraganiji, osvetljeniji i veseliji za vreme praznika, sa više ljudi na ulicama, odnosno da se ne svede sve samo na veče dočeka Nove godine. Predstojeći praznici su karakteristični za okupljanje porodice i zato želimo da Trg slobode bude mesto gde svi možemo da se okupimo i uživamo u prazničnom raspoloženju, kao velika porodica. Na ovu manifestaciju želimo da pozovemo i što više turista koji će moći u zimskim danima da uživaju u mnoštvu sadržaja u našem gradu. Ponosan sam što smo u realizaciju "Novosadskog Winter Festa" uključili veliki broj organizacija i pojedinaca koji imaju bogato iskustvo u organizaciji velikih događaja i festivala. Pored Trga slobode, i Pozorišni trg će u narednim danima biti uređen u istom ruhu i u toku sledećih 60 dana negovaće isti koncept širenja praznične atmosfere. Imaćemo uskoro i najlepše klizalište u gradu u Dunavskom parku, tako da će i on zasijati u čarobnom prazničnom ambijentu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Svako veče od 18 sati nastupaće dečji horovi, koji će pevati božićne i novogodišnje pesme, a od 19 časova na bini će nastupati novosadski bendovi kao i didžejevi popularnih lokalnih radio stanica. Osim toga, Novosađani i turisti će imati priliku da se provozaju fijakerom kroz centar grada, a prazničnu atmosferu upotpuniće i prodaja prirodnih jelki sa busenom. Trg slobode će iz nedelje u nedelju krasiti i izložbe novosadskih fotografa, a cela manifestacija ima i humanitarni karakter, jer će deca na posebnom štandu praviti praznične suvenire koji će se prodavati u humanitarne svrhe. Biće predstavljena i umetnička dela gradskih muzeja, a izložbe će biti organizovane u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Spomen - zbirkom Pavla Beljanskog i Galerijom Matice srpske. U toku prvog dana održavanja manifestacije, nastupili su dečji hor "Čuperak" iz Kikinde zajedno sa Minjom Subotom i "ABBA Real Tribute Band" iz Zrenjanina.

Oceni vest:
11
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marko

  pre 1420 dana i 9 sati

  Winter i dalje traje
  3. Mart
  Hahaahahahahaha

  Oceni komentar:
  0
  0