Otvoren Sentandrejski bulevar i najavljene buduće velike investicije

Otvoren Sentandrejski bulevar i najavljene buduće velike investicije

Danas je pušten u promet Sentandrejski put gde su okončani radovi na izgradnji nove saobraćajnice bulevarskog tipa. Okončani radovi su na potezu od kružne raskrsnice sa Primorskom ulicom do Velebitske ulice u dužini od 1380 metara.

Bulevar su obišli Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.

Mirović je ovom prilikom izjavio da će po uzoru na ovaj zajednički posao već narednih meseci biti realizovani drugi zajednički poslovi u Novom Sadu. U septembru će biti otvorena nova moderna centralna kuhinja za predškolsku ustanovu, u oktobru će u funkciju biti pušten jedan deo Naučno-tehnološkog parka, dok će u novembru biti završena zgrada Radio-televizije Vojvodine.


– U decembru će početi radovi na izgradnji Kliničkog centra Vojvodine, već u utorak očekujemo da bude raspisan javni poziv za najbolje izvođače – kazao je Mirović i naglasio da je reč o gotovim projektima koje zajednički rade Republika, Pokrajina i Grad.

Ministarka Mihajlović je takođe istakla da je zajednički rad Republike, Pokrajine i Grada dobitna kombinacija, te da su svi projekti koji su planirani i realizovani.

Kako je istakla, na teritoriji Vojvodine u toku ili su u planu velike investicije kada je reč o infrastrukturi, od Fruškogorskog koridora, auto-puta, brze pruge Beograd – Budimpešta, do proširenja luka.


Gradonačelnik Vučević je izjavio da je ovo treći bulevar koji je otvoren u Novom Sadu, a da su u planu radovi na još tri. On je najavio da Grad priprema projekat nastavka Sentandrejskog bulevara od Velebitske ulice do Zmajevičkog puta, rešavaju se imovinsko-pravni odnosi za izgradnju još jednog sentandrejskog mosta, a na Klisi će početi izgradnja vrtića u Orahovoj ulici.

Vrednost radova na izgradnji bulevara na Sentandrejskom putu je 702.237.882 dinara, a finansirani su zajedničkim sredstvima Grada Novog Sada i AP Vojvodine sa učešćem od po 35 odsto, kao i JP "Putevi Srbije" koje je učestvovalo sa 30 odsto u finansiranju.

U pitanju su dve kolovozne trake, širine po sedam metara sa po dve saobraćajne trake, sa razdelnim ostrvom, pešačkim i biciklističkim stazama obostrano, kao i parking mestima, gde to prostorna ograničenja dozvoljavaju. Prateća infrastruktura podrazumeva i kolektor atmosferske kanalizacije radi efikasnog odvođenja atmosferskih voda sa kolovoza, a rekonstruisana je i postojeća vodovodna mreža, postavljena su tri semafora i novo javno osvetljenje.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 1306 dana i 7 sati

  Dobro je...radi se...

  Oceni komentar:
  2
  3
 • Dome

  pre 1305 dana i 14 sati

  Uzimaju li se pare Vucevicu? Koliko li se ugradila gradska bulumenta u ove radove?

  Oceni komentar:
  2
  3