Otvorena "Kreativna zona"

Otvorena "Kreativna zona"

Manifestacija "Kreativna zona", koja okuplja mlade generacije Novog Sada, od predškolaca, osnovaca, srednjoškolaca do studenata sa ciljem da se podstakne njihova kreativnost, otvorena je danas u SPC "Vojvodina". "Kreativnu zonu" otvorio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poručivši da su za uspešnost u 21. veku potrebna tri aduta: obrazovanje, kreativnost i nove tehnologije.

- Ono što sa sigurnošću mogu da kažem je da je mera 21. veka kreativna industrija, koja je danas logička posledica kreativnosti celog društva, njihovih lidera, marketinške struke, umetnosti u kulturnog potencijala čitavog društva. U osnovi kreativne industrije nalaze se mlade generacije i obrazovane institucije i to je naša najveća snaga modernog razvoja, adut napretka svake nacije - kazao je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.

On je dodao da danas ispred sebe vidi mlade ljude, kreativce sa svojim trenerima, nastavnicima, vaspitačima, profesorima i učiteljima i da je ponosan jer ispred sebe vidi istinsku snagu naše zemlje.

"Kreativnu zonu" organizuje udruženje "InterArt", a ovogodišnja traje do subote, 17. decembra. Tokom trodnevne manifestacije održaće se niz predavanja, okruglih stolova, radionica i zabavno-edukativnih programa.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan