Otvorena Laboratorija za polimere na Fakultetu tehničkih nauka

Otvorena Laboratorija za polimere na Fakultetu tehničkih nauka

Laboratorija sadrži kompletnu automatsku proizvodnu liniju, koja se sastoji od mašine za brizganje plastike, robota i prateće opreme.

Na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu u petak 22. juna svečano je otvorena Laboratorija za polimere, koju će koristiti sve katedre Departmana za proizvodno mašinstvo FTN-a, kao i Katedra za materijale Tehnološkog fakulteta.

Studenti i studentkinje navedenih fakulteta imaće priliku da shvate kako funkcioniše proces prerade plastike, kao i da nadograde svoja stečena teorijska znanja, navodi se u saopštenju.


U opremanje ove savremene laboratorije, Fakultet tehničkih nauka je uložio oko 40.000 evra, dok je kompanija “Neofyton“ iz Novog Sada donirala opremu u vrednosti oko 100.000 evra.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević istakao je na svečanom otvaranju da temelj politike Pokrajinske vlade jeste udruživanje oko projekata, koji stvaraju nove vrednosti.


- Cilj nam je bolje povezivanje visokog obrazovanja i nauke sa privredom – rekao je Milošević.

Sekretar je ukazao i na činjenicu da najveću korist od ovakvih projekata imaju studenti, koji će u budućnosti predstavljati kreativnu industriju i biti konkurentni i na evropskom tržištu.

Izvor: Vlada Vojvodine

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan