"OTVORENA VRATA": Besplatni pregledi u nedelju na Limanu 4 i u KCV

"OTVORENA VRATA": Besplatni pregledi u nedelju na Limanu 4 i u KCV

Dom zdravlja "Novi Sad" i Klinički centar Vojvodine pridružuju se akciji preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja Republike Srbije pod nazivom "Otvorena vrata" koja se održava u nedelju, 20. maja, u svim većim zdravstvenim ustanovama u zemlji u periodu od 8 do 16 časova.

Svi zainteresovani građani moći će da urade kompletan pregled kod interniste sa EKG monitoringom na trećem spratu objekta Doma zdravlja "Novi Sad" na Limanu 4.

Pored toga, građanama će biti na raspolaganju i laboratorijska dijagnostika na drugom spratu istog objekta – merenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi, koji će se raditi samo od 8 do 10 časova, s tim da je obavezno da građani pre toga ne doručkuju, napominju iz Doma zdravlja.

Кlinički centar Vojvodine će u nedelju, 20. maja, od 8 do 16 časova u Poliklinici organizovati dermoskopske preglede mladeža kao i uzimanje uzoraka krvi za analize holesterola i triglicerida.

Zbog specifičnosti analiza holesterola i triglicerida potrebno je da pacijenti ne jedu najmanje 12 sati pre vađenja krvi, a uzorkovanje krvi za ove analize će se vršiti od 8 do 10 časova, poručuju iz KCV

Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, te je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, kaže se na kraju saopštenja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan