Otvorene prijave za 18. Festival uličnih svirača

Otvorene prijave za 18. Festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača ove godine biće održan od 30. avgusta do 1. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, a poziv za učešće upućen je  pojedincima, grupama ili trupama koje svoju umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja. Kao i prethodnih godina, neguje se duh ulične umetnosti, bez žanrovskog ograničenja.

Koncept programa biće prilagođen Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će bine biti male, a izvođači i publika u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću, navodi se u pozivu.

Svi zainteresovani mogu da se prijave u tri kategorije:

- Učesnici/e sa pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi puta, smeštaja i honorara, maksimalan iznos honorara koji će biti isplaćen je 500 evra, a maksimalan iznos za putne troškove će biti 200 evra). U ovoj kategoriji će biti odabrano deset učesnika/ca.

- Učesnici/e sa delimično pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi smeštaja)

- Učesnici/e bez pokrivenih troškova (kojima će biti obezbeđeno mesto za nastup).


Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1mb), tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim se konkuriše (sa Youtube-a i sličnih onlajn platformi) i kratku biografiju učesnika ili učesnice, grupe ili trupe (do 3000 karaktera).

Detaljnije informacije i obrazac za prijavu dostupni su na sajtu Festivala.

Konkurs je otvore do 1. juna 2018. godine,  a rezultati će biti poznati 1. jula.

Svi oni koji budu odabrani putem konkursa imaju pravo da ostvare zaradu od nastupa u duhu tradicije ulične umetnosti, postavljanjem obrnutog šešira za dobrovoljne priloge publike.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad Daško i Mlađa jkp lisje vodovod betanija odbojka Spens sahrane novi sad havarija na vodovodu groblje vreme danas servisne informacije vremenska prognoza elektrovojvodina almaško groblje JKP Vodovod i kanalizacija bez vode isključenja struje Voša gradsko groblje bebe novosadsko porodilište memorijal velikana bez struje servisne informacije novi sad smanjen pritisak vode lisje Elektrodistribucija Novi Sad OK Vojvodina raspored sahrana novi sad