OTVORENI BAZENI VAN NOVOG SADA: Gde je u Vojvodini lepo, a gde nema gužve

OTVORENI BAZENI VAN NOVOG SADA: Gde je u Vojvodini lepo, a gde nema gužve

Novosađani vole da se ponekad izmeste iz svog grada, a dok traju letnje vrućine, nema boljih lokacija od onih sa bazenima. Postoji nekoliko vojvođanskih mesta koja su posebno popularna, imaju lepe bazene, a gužva je obično znatno manja nego u velikom gradu.

Predstavljamo vam nekoliko bazena po Vojvodini, kao i njihovu aktuelnu ponudu, radno vreme i cene, pa ukoliko želite da se brčkate na nekom za vas novom mestu, isplanirajte kratak put i osveženje na nekom od njih.


BAZENI ADICA U ADI

Ovaj kompleks bazena sa jako puno zelenila smešten je u opštini Ada. Posetioci na raspolaganju imaju olimpijski, dečji i bazen za neplivače. Kompleks se prostire na četiri hektara i nalazi se pokraj Tise. Čitavo okruženje je lepo sređen park sa šetalištama, klupama, stolovima i sportskim terenima. Za najmlađe imaju igralište, a ljubitelji sporta mogu da se rekreiraju na terenima za fudbal, rukomet, tenis.


Radno vreme je od 9 do 20 časova, cena karte za odrasle je 360, a za decu i penzionere 270 dinara.

Novosađani koji tamo odlaze vrlo često pronađu i smeštaj u blizini, te ostanu da prenoće i iskoriste više dana. Primera radi, u smeštaju kod samih bazena, noćenje u dvokrevetnoj sobi staje 2.800 dinara.


BAZEN U BEČEJU

Kako saznajemo, na bazenima u Bečeju uglavnom nema gužve, bazeni su odlični, a ponuda sasvim solidna. Tri manja bazena u bečejskom kompleksu pune se geotermalnom vodom, a olimpijski ima optimalnu temperaturu vode, pošto se u slučaju potrebe voda dogreva.


Na bazenu su i dva kafića, a za jelo ima giros, mekike, kukuruz... U blizini se nalazi restoran-kafić, gde može kompletno da se ruča, a Bečej je svakako gradić koji je lep za obilazak.

Radno vreme bazena je od 9 do 22 sata, a motorizovani korisnici usluga bazena imaju besplatan parking ispred "Hrama sportova" kraj Tise.

Cena ulaznica je za odrasle 250 dinara, za decu do 7 godina besplatno.


BAZENI U MAGLIĆU

Kompleks bazena u Magliću, neposrednoj blizini Novog Sada ispunjava kriterijume za celu porodicu, jer sadrži olimpijski, deciji i srednji, kao i nekoliko manjih bazena koji sadrže đakuzi i puštaju atraktivne mlazove vode.


Sve je prostrano, ima dovoljno ležaljki i suncobrana, a radnim danima nema gužve, pogotovo ne pre 15 časova. Naši sugrađani koji tamo redovno odlaze na kupanjac tvrde da je voda čista, a cene korektne.

Mnogi ponesu hranu i grickalice, a na licu mesta može i da se pojede nešto. Recimo, pljeskavica, kao i pivo, su po 250, pivo 250. Cena za dve ležaljke sa suncobranom je 400 din, bazen radi radnim danima od 10 do 19 časova, a vikendima od 9 do 10 sati. Na raspolaganju su i dečije igralište, tereni za odbojku i košarku na pesku, kao i teniski tereni.

Deca do 7 godina mogu da uđu na bazen besplatno, karta za decu od 7 do 15 godina je 250, za odrasle radnim danima 350, a za odrasle vikendom 400 dinara.


BAZENI U BANJI JUNAKOVIĆ U APATINU

Banja Junaković u blizini Apatina sadrži 10 otvorenih bazena sa skakaonicama i toboganima, ali i zatvoreni bazen sa geotermalnom vodom temperature 36 stepni. U banjskom kompleksu nalaze se i igrališta za odbojku na pesku i teniski tereni.


U letnoj sezoni organizuju se različiti zabavni sadržaji, od noćnog kupanja do različitih igara na vodi i gastronomskih sadržaja.

Malo vojvođansko mesta je, stoga, leti vrlo živahno i jedna od omiljenih destinacija Novosađana željnih promene i uživanja.

Radno vreme bazena je radnim danima 10 do 19 časova, a vikendom 9 do 19 časova.


BAZEN HORIZONT U SURDUKU

Ako vam nije mrsko da idete do Srema, možete se odlučiti za bazen smešten na putu ka Surduku, između Starog i Novog Slankamena, sa prelepim panoramskim pogledom na Dunav. Ovo je jedno od idealnijih mesta za porodice sa malom decom.

Nalazi se na oko 50 kilometara od Novog Sada, a na raspolaganju pored bazena imaju i uslugu masaže.
U sklopu kompleksa postoji pet otvorenih bazena koji se prostiru na površini od 20.000 kvadratnih metara.

Posebno je interesantan dečji bazen u kojem je napravljena blaga kosina, te je u najplićem delu dubok samo nekoliko santimetara, dok je najveća dubina oko pola metra. Ovaj bazen je idealno mesto i za neplivače, kao i za osobe koje žele da se brčkaju i sunčaju u vodi.


Bazen sadrži i bar i restoran, gde su na raspolaganju osvežavajući napici, sokovi i kokteli, kao i laki letnji obroci, u fast food ili slow food verziji. Meni uključuje salate, sendviče, paste, meso sa roštilja i hladne voćne deserte. Primera radi, pljeskavica je 850, pileći štapići 890, dečki obroci 580, pomfrit 350, omlet 620, palačinke od 590 do 650, a sendviči od 610 do 790 dinara.

Bazeni Horizont rade svim danima od 10 do 20 časova. Celodnevna ulaznica za odrasle radnim danom je 600, vikendom 800, a za decu 300, vikendom 400 dinara. Poželjno je izvršiti rezervaciju dan ranije.

Ukoliko želite nešto od VIP sadržaja, možete iznajmiti dušek ili separe, po ceni od 1.000 dinara, VIP krevet ili gnezdo jaje, po ceni od 2.500 dinara.


AKVAPARK PETROLAND U BAČKOM PETROVCU

Oazu zabave, na osam hektara, čini kompleks bazena sa različitim efektima, više od dvadeset tobogana, sportski tereni, ugostiteljski objekti... Lekovita geotermalna voda temperature oko 46°C, koja izvire sa dubine od oko 800 metara ima različita lekovita dejstva.


Od ove godine postoje i bazeni unutra, gde možete i da se sklonite od sunca.

Ukoliko želite da prezalogajite, možete se opredeliti za pljeskavice, ćevape (400 din.), krofnice (200 din.), pice, sladolede...

Celodnevne ulaznice staju: od ponedeljka do petka za odrasle 1.490, za decu od 110 do 140 cm 950, a za decu od 140 cm, studente od 19 do 26 godina, osobe sa posebnim potrebama, trudnice i penzionere 1.290 dinara, subotom za odrasle 1.590, za decu od 110 do 140 cm 1.050, a za decu od 140 cm, studente od 19 do 26 godina, osobe sa posebnim potrebama, trudnice i penzionere 1.390 dinara, nedeljom za odrasle 1.790, za decu od 110 do 140 cm 1.090, a za decu od 140 cm, studente od 19 do 26 godina, osobe sa posebnim potrebama, trudnice i penzionere 1.490 dinara.


GRADSKI BAZEN U TEMERINU

Bazenski kompleks u Temerinu se prostire na površini od 19.500 kvadratnih metara. Na ovoj površini izgrađena su tri bazena: olimpijski dimenzija 50 x 25 m koji koristi vodu iz gradskog vodovoda i dva termalna bazena dimenzija 16 x 8 m i 12 x 8 m u kojima se koristi termalna voda crpljena sa dubine od oko 600 metara čija temperatura na izvorištu iznosi 37 stepeni Celzijusa.


Ove godine postavljeno je više od 20 novih trščanih suncobrana, dodato 30 novih ležaljki, a sam pristup olimpijskom bazenu olakšan je otvaranjem novog ulaza sa bočne strane. Posetiocima bazenskog kompleksa na raspolaganju su i mnogi rekreativni sadržaji, među kojima su tri izuzetno kvalitetna terena za odbojku, kao i igralište sa potrebnim rekvizitima za zabavu najmlađih posetilaca.

Radno vreme bazena je od 10 do 19 časova, a cene ulaznica za odrasle 250, za penzionere i decu od sedam do 15 godina 200 dinara, dok deca do sedam godina imaju besplatan ulaz.


BAZEN U VRDNIKU

Banja Termal poseduje olimpijski bazen na otvorenom i bazen za decu, kao i zatvorene bazene sa toplom termalnom vodom.


Radno vreme je od 9 do 19 sati. Deca do 5 godina ne plaćaju ulaz, 500 dinara košta celodnevna ulaznica za odrasle, deca do 15. godina plaćaju 300 dinara.


Ako vam se nešto od ovog dopalo – put pod noge, napravite dobar plan i bućnite se širom naše Vojvodine.

Oceni vest:
12
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branka

  pre 134 dana i 12 sati

  U selu ljuba kod granice sa ilokom u šumi postoji rimsko kupatilo ili " Banja kulina" sa veoma lekovitom vodom,ulaz slobodan

  Oceni komentar:
  2
  15