Otvoreni konkursi za upis u vojne škole

Otvoreni konkursi za upis u vojne škole

Ministarstvo odbrane Republike Srbije otvorilo je 1. februara konkurs za prijem kandidata i kandidatkinja u Vojnu gimnaziju, dok će konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biće otvoreni  15. februara.

U Vojnu gimnaziju ove godine biće upisano 90 momaka i devojaka, u Srednju stručnu vojnu školu njih 65, za Vojnu akademiju biće otvorena 183 mesta, a za Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije 25.

Opšti uslovi za upis u Vojnu gimnaziju su državljanstvo Republike Srbije i zdravstvena sposobnost za školovanje koju utvrđuje nadležna vojnolekarska komisija.

Na konkurs mogu da se prijave mladi rođeni 2003. godine ili kasnije, koji su u prethodnom školovanju postigli najmanje vrlo dobar prosečan opšti uspeh i koji imaju u svim razredima iz vladanja najmanje ocenu 4.

Školovanje u Vojnoj gimnaziji traje četiri godine, a nakon završetka učenici i učenice su u obavezi da nastave školovanje u Vojnoj akademiji. Za vreme školovanja učenicima i učenicama je obezbeđen smeštaj i ishrana u Internatu Vojne gimnazije, udžebnici i školski pribor i drugo, a sve troškove snosi Ministarstvo.

Konkurs za prijem u Vojnu gimnaziju traje do 15. marta, a konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije do 31. marta 2019. godine.

Oni koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada su konkursi otvoreni, i da se što bolje pripreme za prijemni ispit, navedeno je u saopštenju.

Kompletan tekst konkursa može se pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

saveti zodijak Novosadska racija sremska kamenica gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija obeležavanje novosadske racije izmena trase autobusa servisne informacije novi sad servisne informacije novorođenčad isključenja struje zdravlje elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja sahrane novi sad horoskop isključenje vode horoskopski znaci astrologija bez vode raspored sahrana novi sad dnevni horoskop Spens JKP Vodovod i kanalizacija bebe novosadsko porodilište jkp lisje