Otvoreno novo dečje igralište na Adicama

Otvoreno novo dečje igralište na Adicama

Mališani iz naselja Adice dobili su prvo javno igralište sa sedam sprava za decu uzrasta od 3 do 14 godina, koje se nalazi na uglu ulica Marije Bursać i Cetinjske. U pitanju je donacija kompanije "Schneider Electric Hub", a u realizaciji projekta učestvovali su Fondacija "Ana i Vlade Divac" i Grad Novi Sad.

Otvaranje igrališta upriličeno je danas, a prisutnima su se tom prilikom obratili zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac, potpredsednik biznisa za digitalno upravljanje elektroenergetskom mrežom "Schneider Electric Hub" Vladan Krsman i direktorka Fondacije "Ana i Vlade Divac" Ana Košel.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac istakao je da Grad kontinuirano radi na izgradnji igrališta i teretana na otvorenom, vodeći računa o tome da stanovnici svih delova Novog Sada imaju jednake uslove za život.

– U periodu od 2014. do 2021. Godine postavljeno je 55 novih dečijih igrališta, 45 teretana na otvorenom i 5 street work out terena, a ove godine uspešno je realizovana izgradnja devet novih dečijih igrališta. Veoma mi je drago što i deca iz naselja Adice od danas imaju priliku da provode svoje slobodno vreme na igralištu koje je izgrađeno po svim evropskim standardima. Ovom prilikom želim da se zahvalim društveno-odgovornoj kompaniji "Schneider Electric Hub" koja uspešno posluje u našem gradu, kao i Fondaciji "Ana i Vlade Divac" što su prepoznale važnost ulaganja u decu i što sličnim projektima doprinose razvoju lokalne zajednice – izjavio je Crnobarac.

Potpredsednik biznisa za digitalno upravljanje elektroenergetskom mrežom "Schneider Electric Hub" zahvalio se Gradu na saradnji i izrazio zadovoljstvo što deca već koriste igralište.

Mi smo sa velikim zadovoljstvom obezbedili sredstva i podržali izgradnju igrališta za decu naselja Adice, u Novom Sadu. I za to postoji više razloga."Schneider Electric" se bavi održivim razvojem – to je naša osnovna misija – kojoj su podređeni svi naši procesi, proizvodi i usluge. Mi radimo u nadi da doprinosimo boljoj planeti i boljoj sutrašnjici za našu decu. Otuda su ovakvi projekti, za nas, prirodno mesto podrške."Schneider Electric Hub" koji je deo Šnajderove poslovne porodice, sa preko 900 zaposlenih i preko 700 mališana, posluje upravo ovde u Novom Sadu. Zato ovaj grad za nas predstavlja posebno mesto i mi koristimo svaku priliku da pomognemo i doprinesemo razvoju ove zajednice – istakao je Krsman.


Prema rečima direktorke Fondacije "Ana i Vlade Divac", ovaj projekat je nastavak aktivnosti Fondacije usmerenih na poboljšanje uslova za odrastanje i obrazovanje u Srbiji.

Tokom 15 godina rada, rekonstruisali smo i opremili 285 obrazovnih ustanova – obnovili smo desetine seoskih i škola oštećenih u poplavama, veliki broj sportskih sala i igrališta, opremili mnogo kabineta i vrtića, i nabavili STEM opremu za srednje škole, u nekoliko gradova u Srbiji. Podrška školama i vrtićima podrazumeva rekontrukciju samih objekata, ali i donacije u vidu školske opreme. Fondacija je, zajedno sa partnerskim organizacijama, školama donirala i interaktivnu opremu za rad, kao što su laptopovi, računari, projektori, štampači i moderne table. U protekloj godini, čak 70 obrazovnih ustanova dobilo je novu digitalnu opremu, nameštaj i stručne materijale – objasnila je Košel.

Dečije igralište se prostire na 274 kvadrata i sadrži multufunkcionalni kompleks sa dve kule, tobogan, tunel i kombinova penjalica, klackalica sa dve grede i četiri sedišta, ljuljaška sa dva sedišta, njihalica za decu od 3 do 7 godina, lelujavi most, tobogan sa merdevinama i ljuljaška gnezdo.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sd

  pre 207 dana i 2 sata

  Da li je gospođa Vučević direktorka?

  Oceni komentar:
  0
  3