Otvoreno obnovljeno igralište na Limanu 2 (FOTO)

Otvoreno obnovljeno igralište na Limanu 2 (FOTO)

Rekonstruisano dečje igralište, čiju obnovu je finansirala Delegacija Evropske unije u Srbiji, otvoreno je danas u ulici Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu.

Otvaranju su prisustvovali šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić i v.d. pomoćnik ministra finansija, Marko Jovanović.


Prvi posetioci su bili školarci OŠ "Jovan Popović" koji su kroz interaktivni kviz proverili svoje znanje o Evropskoj uniji, a za najbolju ekipu su obezbeđeni prigodni pokloni.


Projekat “Rekonstrukcija i poboljšanje uslova za bezbednost dečjih igrališta” vredan više od million evra, koji finansira Evropska unija iz pristupnih  fondova IPA 2014, obuhvata potpunu rekonstrukciju 27 dečjih igrališta u 11 gradova i opština u Srbiji. Sva rekonstruisana igrališta su projektovana i biće opremljena opremom koja zadovoljava važeće standarde o bezbednosti dečjih igrališta, koji su na snazi u Evropskoj uniji, a takođe se primenjuju u Srbiji. Projekat ima za cilj da pospeši fizičku aktivnost, socijalizaciju, intelektualni i emotivni razvoj dece.

Projektom upravlja Ministarstvo finansija – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, dok je institucionalni korisnik Ministarstvo omladine i sporta.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan