Ovako će izgledati nova zastava Vojvodine

Ovako će izgledati nova zastava Vojvodine

Vlada APV utvrdila predlog tradicionalne zastave o kojoj će se uskoro izjasniti poslanici.

Na svim državnim institucijama u pokrajini uskoro će, pored oficijelne čiji je izgled usvojen 2004, biti istaknuta i tradicionalna zastava Vojvodine. Nacrt njenog izgleda i način korišćenja juče je utvrdila Pokrajinska vlada, a očekuje se da to, već na prvom narednom zasedanju, potvrdi i Skupština Vojvodine.

Reč je, inače, o srpskoj trobojci sa grbom Srpske Vojvodine iz 1849. godine, na čijem čelu su bili patrijarh Josif Rajačić i vojvoda Stevan Šupljikac.

Da Vojvodina ima i oficijelne i tradicionalne simbole, predviđeno je pokrajinskim Statutom usvojenim u maju 2014, s obavezom da ovi drugi budu definisani do avgusta te godine.

O tome je postignuto saglasje svih stranaka zastupljenih u pokrajinskom parlamentu (izuzev LSV koja nije glasala ni za Statut), da bi DS u međuvremenu odustao od dogovora, pa će tradicionalni simboli biti usvojeni tek sada.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Realno

  pre 263 dana i 18 sati

  Ova nova zastava je, zapravo, stara i prava zastava Vojvodine. I drago mi je da se vraca.

  Ova sa tri zvezdice je Cankova instant-izmisljotina

  Oceni komentar:
  4
  7
 • gospodinčovek

  pre 8 dana i 17 sati

  To nije zastava Vojvodine, to nisu tradicionalni simboli Vojvoidne. Ti simboli nisu nikada korišteni. Vojvodina ima svoju zastavu i svoj grb koji su trenutno aktuelni. Sve ostalo je velikosrbijaska podmetačina

  Oceni komentar:
  0
  0
stop korupciji Vreme u Srbiji Vreme u Novom Sadu psihologija korupcije servisne informacije novi sad IZBORI 2017 JKP Vodovod i kanalizacija ledena dvorana porodilje predsednički izbori antikoruptivne pilule RHMZ prognoza vremena novorođenčad isključenja struje bebe bez vode Spens znanje je moć betanija Dragana Mitrić - Aćimović korupcija novosađani Isključenje struje elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo borba protiv korupcije vremenska prognoza novosadsko porodilište bez struje