Ovako i Superhik može da vodi Srbiju: Vlada kroji budžet, drž’te novčanike!

Ovako i Superhik može da vodi Srbiju: Vlada kroji budžet, drž’te novčanike!

Portal mojnovisad.com postavio je bubicu u salu u kojoj se održavaju sednice Vlade. U nastavku teksta sledi deo o tome kako je skrojen budžet za 2016. godinu, i šta se planira za 2017. godinu.

 

Premijer: Šta nam je koncept za sledeće godine? Mininistre finansija Superhik, upoznajte nas sa Nacrtom budžeta.

Ministar finasija Superhik: Privreda slabo, strani investitori nisu pohrlili kako ste planirali, u državnoj upravi imamo višak zaposlenih.

Premijer: Mani se ti viška zaposlenih, to rešavamo, osim tamo gde je moj do mojega.

Ministar finansija Superhik: Znam, ali nema smisla da opterećujemo ono malo poštenih domaćih tajkuna i bratskih nam stranih investitora. Zato predlažem moj oprobani metod „uzmimo od siromašnih i dajmo bogatima“.

Premijer: Konkretno ministre, konkretno.

Ministar finansija Superhik: Narod se be zveze vozika, znači treba da podignemo akcize na gorivo, a i nemaju posla pa se mnogo druže i popiju po koju, ja bi da im i tu uzmemo još po koji dinar. Ako poskupljenje goriva zbog akciza podigne i druge cene, odlično, eto nam još malo para od PDV-a.

Premijer: Jel to sve, nisam te valjda zbog toga postavio, to bi i Rodni smislio.

Ministar finansija Superhik: Tek sada sledi prava stvar. Opštinama i gradovima se vraća mnogo novca od poreza na plate. Treba da promenimo Zakon o finasiranju lokalne samouprave i da im skinemo bar pola i prebacimo u naš budžet.

Ministrar bez portfelja Miki Maus: Stanite malo ljudi, ali od čega će onda opštine i gradovi da finansiraju sve ono što omogućava da ti građani normalno žive – infrastrukturu - vodu, grejanje, odnošenje smeća ...

Premijer: Ministre Miki, ti jesi moj dobar prijatelj, ali ako nastaviš da miniraš razvoj bićeš smenjen.

Ministar finansija Superhik: Evo da odgovorim kolegi Mikiju, i tu se uklapamo u moju ekonomsku filozofiju „uzmimo od siromašnih i dajmo bogatima. Opšine i gradovi samo treba da povećaju porez na imovinu, i dobro će biti i Republici i opštinama i gradovima.

 

 

 Autor: Mladen Oljača

 

* Svrha ove emisije nije omalovažavanje niti vređanje bilo koga, već isključivo humor i zabava. A vi vidite da li vam je smešno!

 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije jkp lisje sahrane horoskop izmena režima saobraćaja elektrovojvodina jkp sahrane novi sad opens 2019 bez struje Elektrodistribucija Novi Sad betanija isključenje vode bebe raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje policija opens distrikt servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija bez vode novosađani raspored sahrana novi sad novorođenčad Novo naselje novosadska policija gradsko groblje novosadsko porodilište isključenja struje