Ovako i Superhik može da vodi Srbiju: Vlada kroji budžet, drž’te novčanike!

Ovako i Superhik može da vodi Srbiju: Vlada kroji budžet, drž’te novčanike!

Portal mojnovisad.com postavio je bubicu u salu u kojoj se održavaju sednice Vlade. U nastavku teksta sledi deo o tome kako je skrojen budžet za 2016. godinu, i šta se planira za 2017. godinu.

 

Premijer: Šta nam je koncept za sledeće godine? Mininistre finansija Superhik, upoznajte nas sa Nacrtom budžeta.

Ministar finasija Superhik: Privreda slabo, strani investitori nisu pohrlili kako ste planirali, u državnoj upravi imamo višak zaposlenih.

Premijer: Mani se ti viška zaposlenih, to rešavamo, osim tamo gde je moj do mojega.

Ministar finansija Superhik: Znam, ali nema smisla da opterećujemo ono malo poštenih domaćih tajkuna i bratskih nam stranih investitora. Zato predlažem moj oprobani metod „uzmimo od siromašnih i dajmo bogatima“.

Premijer: Konkretno ministre, konkretno.

Ministar finansija Superhik: Narod se be zveze vozika, znači treba da podignemo akcize na gorivo, a i nemaju posla pa se mnogo druže i popiju po koju, ja bi da im i tu uzmemo još po koji dinar. Ako poskupljenje goriva zbog akciza podigne i druge cene, odlično, eto nam još malo para od PDV-a.

Premijer: Jel to sve, nisam te valjda zbog toga postavio, to bi i Rodni smislio.

Ministar finansija Superhik: Tek sada sledi prava stvar. Opštinama i gradovima se vraća mnogo novca od poreza na plate. Treba da promenimo Zakon o finasiranju lokalne samouprave i da im skinemo bar pola i prebacimo u naš budžet.

Ministrar bez portfelja Miki Maus: Stanite malo ljudi, ali od čega će onda opštine i gradovi da finansiraju sve ono što omogućava da ti građani normalno žive – infrastrukturu - vodu, grejanje, odnošenje smeća ...

Premijer: Ministre Miki, ti jesi moj dobar prijatelj, ali ako nastaviš da miniraš razvoj bićeš smenjen.

Ministar finansija Superhik: Evo da odgovorim kolegi Mikiju, i tu se uklapamo u moju ekonomsku filozofiju „uzmimo od siromašnih i dajmo bogatima. Opšine i gradovi samo treba da povećaju porez na imovinu, i dobro će biti i Republici i opštinama i gradovima.

 

 

 Autor: Mladen Oljača

 

* Svrha ove emisije nije omalovažavanje niti vređanje bilo koga, već isključivo humor i zabava. A vi vidite da li vam je smešno!

 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan