Ovako je Nova godina dočekana na Trgu slobode (FOTO)

Ovako je Nova godina dočekana na Trgu slobode (FOTO)

Uprkos hladnom vremenu, Novu godinu je na Trgu slobode dočekalo više hiljada Novosađana i njihovih gostiju. Program na trgu je počeo nastupom benda "Štikle i vikleri", potom je usledila svirka banjalučke "Rock simfonije", a nakon njih svirali su "Love Hunters". Pola sata pre ponoći počeo je nastup grupe "Van Gogh" i sa njima su Novosađani dočekali ponoć i vatromet. Sat iza ponoći počeo je i nastup Partibrejkersa ...

 

 

Zvonimir Đukić Đule napravio je pravu kulminaciju najluđe noći nakon čega je poželeo svima bolju 2016. godinu od minule. Slavlje nekoliko hiljada okupljenih građana obasjao je spektakularan vatromet koji se iznad Gradske kuće pojavio tačno u ponoć. Muzika je odzvanjala sa svakog ćoška, a većina lokala odlučila je da ove godine ne naplaćuje ulaz pa su se Novosađani i njihovi gosti selili od šanka do šanka.

 

 

 

 

Gradonačelnik Miloš Vučević poželeo je građanima srećnu Novu 2016. godinu i izrazio zadovoljstvo proteklom, kao i nadu da će 2016. godina biti još uspešnija.

- Poštovani sugrađani, mi zajedno stvaramo bolju budućnost i kroz angažovanje pojedinaca i kolektiva napredujemo. Od našeg truda i posvećenosti zavisi kakve će prilike biti stvorene u budućnosti, a s obzirom na to da smo postavili čvrste temelje prethodne godine, izvesno je da će 2016. godina biti još jedna uspešna godina za naš grad - izjavio je Vučević i poželeo građanima u 2016. godini mnogo zdravlja i sreće, mir i blagostanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Slavlje u Novom Sadu počelo je već tokom dana na mnogobrojnim dnevnim žurkama, a ove godine primetan je bio i veliki broj stranih gostiju koji su stigli većinom iz susednih zemalja ali ima ih i iz Italije, Francuske, Nemačke, Holandije.

 

 

U Katoličkoj porti DJ su počeli da zagrejavaju ljude već oko 16 časova pa ništa nije moglo da poremeti odlično raspoloženje. Širom grada odjekivale su petarde, vatrometi i trubači raštrkani po svim gradskim ćoškovima.. Velika novogodišnja žurka održana je takođe u holu Spensa gde su mlade zabavljali DJ-evi. Sem na trgu, veliki broj Novosađana bio je u ponoć i na Tvrđavi odakle su posmatrali vatromet.

 


 

 

Redarska služba se sve vreme brinula da na trgu bude reda, tako što je na kontrolnim punktovima pregledala građane da li nose oružje, priotehnička sredstva, pića i druge predmete koji ugrožavaju bezbednost ljudi.

Policija je saopštila da tokom novogodišnje noći nisu evidentirani teži oblici narušavanja javnog reda i mira.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan